Вход | Регистрация

Студентски празник във Веселата къща

Е, как на студентски празник ще се срещат студенти и преподаватели? Нали купонът трябва да е някъде далеч от тях, защото си е само техен празник?

Всъщност, това е стара традиция, само в Габрово! Домакин е Музей "Дом на хумора и сатирата”. В навечерието на студентския празник да си дават среща студенти и преподаватели от различни висши училища в съвместна изложба. 

Вече гостува ВТУ "Св. св. Кирил и Методий”, Техническият университет във Варна, Националната художествена академия в София.

Традицията няма да бъде нарушена и тази година, за четвърти пореден път.

Представят се студенти и преподаватели от специалността "Метал” на Националната художествена академия в София.

В изложбата ще са представени произведения, както от учебния процес и задачите, изпълнявани в академичните ателиета, така и свободни творчески решения на младите автори и техните преподаватели, посветени и провокирани от идеята за "хумора и сатирата” в изкуството. Сред експонатите са няколко наградени творби от последните издания на Международното биенале на хумора и сатирата в изкуствата: "Басня. 1.”на доц. Емил Бачийски, носител на "ГАСКАР" от XIX Международно биенале на хумора и сатирата в изкуствата – Габрово 2009, и "Сговорна дружина планина повдига” на Михаела Каменова, носител на наградата на "Скални материали” Ад, Русе от Биенале`2013.

Освен да видят експонатите, присъстващите ще научат повече за обучението на тези студенти, за преподавателския състав, за постиженията на едните и другите и как от метал могат да се правят от миниатюри до монументални творби.

Изложбата ще бъде открита на 4 декември от 17.30 ч в зала 6 на Веселата къща. Тя може да бъде видяна до края на месец януари 2015 г.
 
 


Докладвай за нередност в статията
Добави коментар

Fatal error: require_once(): Failed opening required '/var/www/sever.bg/releases/2//Cornerstone/Cache/Item.php' (include_path='.:/usr/share/php:/usr/share/pear') in /var/www/sever.bg/releases/2/vendor/novinite/lib/Shared/SessionManager/Memcached.php on line 57