Вход | Регистрация

"Алкохолът – веселие или опасност" - биенале на хумористично-сатиричната детска рисунка

"Алкохолът – веселие или опасност" - биенале на хумористично-сатиричната детска рисунка

Габровското биенале на хумористично-сатиричната детска рисунка тази година е на тема "Алкохолът – веселие или опасност".

Конкурсът се провежда под патронажа на Н. Пр. г-жа Аник Ван Калстър – посланик на Кралство Белгия в България, а негови организатори са: Музеят "Дом на хумора и сатирата” – Габрово, Фондация "People Serve Bulgaria: Aalst–Gabrovo” – Белгия,  Клуб "Приятели на Белгия” – Габрово и Обществения дарителски фонд – Габрово.

В Деня на Габрово, 17 май, от 11.00 ч. в зала 3 на Дома на хумора и сатирата ще се състои официалното отриване на изложбата от селекционираните творби и награждаването на лауреатите.

В конкурса се включиха общо 245 участници – 206 ученици от 14 училища в Габровска област и 39 възпитаници на 6 школи по изобразително изкуство. Всички те изразяват позитивните си позиции за живот без злоупотреба с алкохола и негативното си отношение към зависимостта от него, показвайки ярко последиците от вредния навик и поднасяйки посланията си с чувство за хумор.

Журито извърши селекция на изпратените за участие творби и взе решение в изложбата да бъдат представени 206 творби на участниците от четирите категории.

"Алкохолът – веселие или опасност" - биенале на хумористично-сатиричната детска рисунка

Всеки ученик ще получи свидетелство за участие, а най-добрите художници – предметни награди и специални дипломи. Във всяка от четирите категории се присъждат по 4 награди, осигурени от организаторите, както и поощрения за някои от малките художници и за техните преподаватели. Имената на всички наградени участници са публикувани на сайта на Дома на хумора и сатирата.

Музикални поздрави към талантливите малки художници и към гостите на тържеството ще поднесат певците от Вокална студия "Децата на Севлиево” с ръководител Ваня Ангелска и пианистите от Музикален клуб "Весела” с  ръководител Весела Пенева.

Изложбата с рисунките от областния конкурс се допълва от 41 рисунки на ученици от побратимения с Габрово белгийски град Аалст, рисували по същата тема. Подбрана колекция от най-добрите рисунки на малките художници от област Габрово и от град Аалст на тема "Алкохолът – веселие или опасност” ще бъде показана през м. септември в прочутата общинска болница OLV, призната за една от най-добрите клиники в Белгия.

<< Sever.bg във Facebook >>Докладвай за нередност в статията
Добави коментар

Fatal error: require_once(): Failed opening required '/var/www/sever.bg/releases/2//Cornerstone/Cache/Item.php' (include_path='.:/usr/share/php:/usr/share/pear') in /var/www/sever.bg/releases/2/vendor/novinite/lib/Shared/SessionManager/Memcached.php on line 57