Вход | Регистрация

Има положителен тласък в икономиката - обновена

Ситуацията се подобрява, обяви министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев при посещението си в "Захарни заводи" АД в Горна Оряховица

Има положителен тласък в икономиката - обновена
Снимка: iNews

Ситуацията у нас се подобрява, съобщи министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев при посещението си в "Захарни заводи" АД в Горна Оряховица. Въпреки усилията на президента и на бившото правителство, сегашното е успяло да даде положителен тласък на икономиката и индустрията.

Той допълни, че държавата ще се намесва и спасява закъсали предприятия, които са структуроопределящи за българската икономика. И даде пример с "Химко" - Враца и "ВМЗ"-Сопот.

"Ние сме пазарна икономика. По никакъв начин не желая държавата да се намесва в работата на частни предприятия, тя трябва да регулира и гарантира на честните предприемачи, че правилата са еднакви са всички. Държавата ще спасява структуроопределящи предприятия за българската икономика. Да, търпя критики, относно желанието на държавата да възроди "Химко" - Враца, но това е едно предприятие, което ще даде работа на целия регион. Още повече, че тенденцията на производството на завода в световен мащаб е положителна. Търпях критики и, че подпомогнахме "ВМЗ" Сопот, който в момента открива нови работни места.", коментира Стойнев.

Министърът изрази мнение, че е важно правителството да защитава националния си интерес в Брюксел, с оглед защита на българските предприятия. Той подчерта, че всички чуждестранни инвеститори са добре дошли в България, но тези, които са на територията на страната, трябва да спазват закона.

Повече за посещението на министъра на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев в "Захарни заводи" АД в Горна Оряховица по повод 100 години от производството на захар в предприятиято прочетете тук.

<< Sever.bg във Facebook >>Докладвай за нередност в статията
Добави коментар