Вход | Регистрация

Летището си има кандидат-концесионер

Получено е инвестиционно предложение в Министерството на транспорта

Летището си има кандидат-концесионер
Снимка: Thinkstock/Guliver

Горнооряховското летище има кандидат-концесионер, съобщи председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов, избран от Великотърновски район. В Министерство на транспорта е постъпило писмо с намеренията на инвеститора.

Вече е извършен анализ на инвестиционното намерение, според който предложението съдържа необходимите елементи и дейности за бъдещото развитие на аеропрорта.

Транспортното министерство ще започне в най-скоро време подготвителни действия за предоставяне на концесия върху летището. Това включва изработване на обосновка, която определя предмета на концесията. Въз основа на обосновката се откриват процедурите за предоставяне.

Цялата информация по хода на възлагането на концесията ще бъде своевременно публикувана в електронната страница на Държавен вестник и на интернет страницата на МТИТС, увериха от там.

Гражданското летище в Горна Оряховица е част от Трансевропейския транспортен коридор 9 и развитието му ще помогне и за цялостното развитие на летищната мрежа в страната, припомни Цветан Цветанов. Функционирането му ще бъде фактор за развитие на туристическата индустрия и на икономическия просперитет на региона. Ще бъдат разкрити и нови работни места.

<< Sever.bg във Facebook >>Докладвай за нередност в статията
Добави коментар