Вход | Регистрация

Котоошу се отказва от българското си гражданство

Котоошу се отказва от българското си гражданство
Снимка: Guliver/Getty Images

Световноизвестният сумистт Калоян Махлянов - Котоошу е внесъл молба за освобождаване от българското си гражданство. Според информация на в. "Труд" той е получил покана да стане национален треньор и преподавател по сумо в Япония.

Преди време Махлянов обясни, че за да стане треньор, му е необходимо японско гражданство и лиценз. Той има възможност да се превърне в първия европейски треньор по сумо в Япония.

Наскоро българинът загуби ранга си "одзеки", който е вторият в йерархията на сумото. Това се случи, след като заради контузия прекрати участието си в турнира във Фокуока.

Котоошу беше "одзеки" в продължение на 47 турнира, което го прави най-стария от останалите трима настоящи носители на ранга. Той може да си върне титлата, ако постигне поне 30 победи в три последователни турнира, като поне десет от тях трябва да бъдат в последната надпревара.

<< Sever.bg във Facebook >>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар

Fatal error: require_once(): Failed opening required '/var/www/sever.bg/releases/2//Cornerstone/Cache/Item.php' (include_path='.:/usr/share/php:/usr/share/pear') in /var/www/sever.bg/releases/2/vendor/novinite/lib/Shared/SessionManager/Memcached.php on line 57