Вход | Регистрация
5 предложения от Каталози

Почина Ивайло Димитров - Руския

Почина един от най-обичаните футболисти в новата история на „Етър” Ивайло Димитров – Руския. Тази нощ в София той е изпаднал в кома, след което е починал. Дълго време той се бореше със заболяване на черния дроб, което в крайна сметка се оказа фатално.

Руския прекрати кариерата си принудително през 2007 г. след тежко счупване на крак в контролна среща със „Спартак” (Плевен). Тогавашният отбор на „Етър“ навремето излезе за мач със специални фланелки в негова подкрепа, а цялата публика на стадион „Ивайло“ издигна специално направени виолетови постери с надпис „Руски, ние сме с теб!“.

Преди това като футболист той изкара сериозно заболяване от хепатит през 2005 г., като пропусна почти година участие в мачовете. До неотдавна той бе треньор в школата на “виолетовите”, като под негово ръководство юношите от набор 1995 г. се класираха за държавни финали за титлата и стигнаха до четвъртфинал за купата на БФС.

Тази пролет стана ясно, че Ивайло Димитров страда от цироза, отключена след прекаран хепатит В. Феновете на „Етър” поеха безпрецедентна акция в негова помощ. Бе организирано спешно кръводаряване за Руския, който бе приет в МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов”, като десетки познати и непознати се отзоваха да даряват кръв. Феновете започнаха да събират средства за лечението му, като по време на мачовете бяха направени специални каси за даряване на средства. После Руския отиде в болница в столицата, за да продължи лечението му, надеждите бяха да се лекува в Израел.

„Искам да благодаря на всички, които ми помогнаха и дариха кръв, както и на тези, които ми оказаха своята морална подкрепа. Това беше голям жест към мен и искам от сърце да им отправя своята благодарност”, заяви тази пролет Ивайло Димитров.

<< Sever.bg във Facebook >>Източник: Велико Търново Спорт
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар

Fatal error: require_once(): Failed opening required '/var/www/sever.bg/releases/2//Cornerstone/Cache/Item.php' (include_path='.:/usr/share/php:/usr/share/pear') in /var/www/sever.bg/releases/2/vendor/novinite/lib/Shared/SessionManager/Memcached.php on line 57