Вход | Регистрация

Котоошу с нова победа във Фукуока

Котоошу с нова победа във Фукуока
Снимка: Булфото

Калоян Махлянов - Котоошу доказа за пореден път, че е най-добрият български сумист като постигна изключително престижна победа над "йокодзуна" Хакухо на последния за годината супертунир във Фукуока.

Успехът гарантира на джулюнчанина и запазване на втория му по сила ранг в сумото - "одзеки", който той трябваше да защитава, след като преди турнира бе изпаднал в положение "кадобан" и се нуждаеше от най-малко осем победи, което и постигна.

Двубоят между Котоошу и Хакухо беше изключително зрелищен, като продължи около една минута. Българинът успя да изтръгне победата с любимата си техника - "йорикири".

По този начин Махлянов нанесе първо поражение на Великия шампион Хакухо в турнира и вече е с баланс от 8 победи и 3 загуби. Това бе мач номер 40 между Калоян и знаменития монголец, като след него Котоошу вече може да се похвали с 9 победи над Хакухо.

В следващия 12-и кръг Котоошу ще се изправи срещу Точиодзан, като преди двубоя двамата са с еднакъв баланс - по 8 победи и 3 загуби.

Въпреки загубата си от Котоошу, Хакухо продължава да е лидер в класирането с 10 победи и 1 загуба, след като другият "йокодзуна" - Харумафуджи допусна второ поражение във Фукуока, отстъпвайки пред Котошогику.

Другият българин в надпреварата - Даниел Иванов прекрати участието си във Фукуока заради контузия.

 

____________________________________________________________________________________________

Следи ни и във Фейсбук на: http://www.facebook.com/Sever.bgИзточник: Sporta.bg
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар

Fatal error: require_once(): Failed opening required '/var/www/sever.bg/releases/2//Cornerstone/Cache/Item.php' (include_path='.:/usr/share/php:/usr/share/pear') in /var/www/sever.bg/releases/2/vendor/novinite/lib/Shared/SessionManager/Memcached.php on line 57