Вход | Регистрация

Котоошу с победа в Токио

Калоян Махлянов взе титлата от престижния турнир в токийския ворец "Кокугикан"

Котоошу с победа в Токио
Снимка: Булфото

Българската звезда в сумото Калоян Махлянов-Котоошу спечели юбилейното 70-о издание на ежегодния турнир в двореца "Кокугикан" в Токио, Япония.

28-годишният българин от Джулюница победи монголеца Харумафуджи, а на финала надви защитаващия титлата си от миналогодишното издание на турнира естонец Баруто.

За Калоян Махлянов това е втора титла от турнира след успеха му преди 6 години. Съревнованието е доста престижно, защото в него участват най-силните състезатели, но е най-вече с демонстративен характер.

Триумфът за българските сумисти в Токио е пълен, защото другият роден представител в надпреварата - Даниел Иванов-Аоияма, остана без конкуренция при борците от втората дивизия "джурю".

На последния голям турнир "Аки Башьо", който завърши преди две седмици отново в Токио Котоошу се оттегли от борбата заради контузия в коляното и в лакътя. Преди това той записа пет загуби и само една победа.Източник: inews.bg
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар

Fatal error: require_once(): Failed opening required '/var/www/sever.bg/releases/2//Cornerstone/Cache/Item.php' (include_path='.:/usr/share/php:/usr/share/pear') in /var/www/sever.bg/releases/2/vendor/novinite/lib/Shared/SessionManager/Memcached.php on line 57