Вход | Регистрация

Обществото обсъжда плана за развитие на ПП "Българка"

А в Габрово тази вечер ще се проведе пореден протест срещу назначаването на Али Алиев за директор на парка

Обществото обсъжда плана за развитие на ПП "Българка"

Срещи за обществено обсъждане на проекта за План за управление на Природен парк "Българка” с всички приложения към него ще се проведат в три града - Трявна, Мъглиж и Габрово.

Първите срещи са днес, 17 февруари, в Мъглиж и Трявна. Ощественото обсъждане в Габрово ще се състои на 18 февруари, 15,00 часа в Ритуалната зала в сградата на Община Габрово.

Всички заинтересовани лица могат да внасят становища, бележки и препоръки относно Плана за управление на парка, който се приема за срок от 10 години и не може да бъде актуализиран през този период. Именно за това е от изключително значение активно да се участва в общественото обсъждане, а не то да бъде проведено формално.

Планът за управление на парк "Българка" засяга както местността Узана, така и тунела под Шипка, и много други важни проекти.

Становищата, които ще се внесат на общественото обсъждане трябва да се вземат под внимание и да се изпратят на компетентния орган заедно с проекта на Плана, където се разглеждат и се взема решение дали да се приемат или не.

Междувременно, за днес е насрочен поредният протест срещу назначаването на председателя на ДПС в Севлиево Али Алиев за временен директор на Природен парк "Българка".

Очаква се в 17 часа пред дирекцията на парк "Българка" в Габрово да се съберат недоволните от решението на Изпълнителна агенция по горите да назначи по заместване Али Алиев, след като титулярката Мая Радева излезе в болничен отпуск.

Организатор на протеста е "Атака". От местната структура на партията поискаха оставката на Алиев и поставиха ултиматум като се заканиха, че ако не се оттегли от поста, ще блокират централата и подходите към парковата територия.

Против назначаването на Алиев се обявиха още от ГЕРБ и от габровската структура на БСП.

<< Sever.bg във Facebook >>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар