Вход | Регистрация

Зеленчуците може и да са опасни

Зеленчуците може и да са опасни
Снимка: sxc.hu

Общоизвестно е, че зеленчуците съдържат много биологично активни компоненти. Безспорно имат стимулиращо действие върху организма. Но има случаи, при които те са противопоказни.

Суровите тиквички не се препоръчват при гастрит, язва на стомаха и на дванадесетопръстника. Прясното зеле не е подходящо за болести на стомаха, както и при повишена киселинност на стомаха.

Киселото зеле не се препоръчва при стомашни и чернодробни заболявания, както и при болести на бъбреците. Хора с такива проблеми могат да ядат кисело зеле, само ако преди това са го измили много добре.

Зеленчуците може и да са опасниinm

Ограничете картофите, ако имате колит или затлъстяване. Пресният лук не се препоръчва при заболявания на черния дроб, стомаха и при сърдечно-съдови заболявания.

Зеленчуците може и да са опасниsxc.hu

Морковите не се препоръчват при стомашни възпаления, гастрит, колит, разстройство. Краставиците не са подходящи при хора с хронични гастрити или язва.

Киселите краставички не се препоръчват при стомашни проблеми, атеросклероза, хипертония, заболявания на бъбреците и на черния дроб, както и по време на бременност.

Пащърнакът не е подходящ за хора, които имат алергия към слънчевите лъчи. Контактът на влажната кожа с листата на пащърнака при хората със светла кожа и коса предизвиква възпаления и отоци.

Зеленчуците може и да са опасниsxc.hu

Магданозът трябва да бъде ограничен при болести на бъбреците, а по време на бременност трябва напълно да бъде изключен от менюто, тъй като може да предизвика спонтанен аборт или преждевременно раждане. Магданозът оказва стимулиращо действие върху гладката мускулатура на матката.

Целината не се препоръчва на бременни жени и на кърмачки. Кимионът е напълно противопоказен по време на бременност.

Ряпата не се препоръчва при язвена болест, гастрит, ентероколит и при болести на сърцето, както и при заболявания на централната нервна система.

Зелената салата не се разрешава при изостряне на язвената болест, както и при остър гастрит. Цвеклото не се препоръчва при диабет и при бъбречни заболявания.Докладвай за нередност в статията
Добави коментар

Fatal error: require_once(): Failed opening required '/var/www/sever.bg/releases/2//Cornerstone/Cache/Item.php' (include_path='.:/usr/share/php:/usr/share/pear') in /var/www/sever.bg/releases/2/vendor/novinite/lib/Shared/SessionManager/Memcached.php on line 57