Вход | Регистрация

Чети, играй и спечели

Чети, играй и спечели

Ловешката Регионална библиотека "Проф.Беню Цонев" отправят забавно предизвикателство към своите читатели като стартират игра под наслов "Познай книгата".

Всяка сряда в продължение на месец от библиотеката ще предлагат два цитата от романи, разказали незабравими любовни истории, информация за авторите и произведенията. 

Задачите ще бъдат поставяни на 12 ноември, 19 ноември, 26 ноември и 3 декември.

Участниците в играта ще трябва да познаят заглавието на книгата и да изпратят отговорите, трите си имена и телефонния си номер на електронния адрес на библиотеката, в отдел "Заемна" или по телефона.

Крайният срок за участие в играта е 10 декември. Чрез жребий ще бъдат определени трима победители, познали всички отговори. Те ще получат ваучер за закупуване на книги.

Задачата на 12 ноември:

Цитат: "Миговете, в които ставах свидетел на драмата в душата на мистър Рочестър, ме караха да се страхувам и да се свивам на мястото си. Струваше ми се, че вървя по ръба на вулкан и земята под мен трепти; в такива мигове седях с разтуптяно сърце, скована от страх. Вместо да отбягвам този източник на страх обаче, аз копнеех да го докосна и опозная. Завиждах на мис Инграм за възможността някой ден да открие тайната му и да я разбере.”

За автора: авторът подписва романа си с псевдонима Кърър Бел

За книгата: тя е сред стоте най-велики романа на всички времена – класация на The Observer

Цитат: "Рет събуди у нея почти забравената способност да се забавлява. Животът ѝ дълго време беше изпълнен само с безпощадна борба. А той умееше да се забавлява и я увличаше със себе си. Ала никога не лудуваше като момче; каквото и да вършеше, тя винаги чувстваше у него мъжа. .”

За автора: печели наградата "Пулицър” за 1937 г.

За книгата: това е единственият роман на автора и е писан в продължение на 10 години.

Повече информация може да намерите на интернет страницата на библиотека.Докладвай за нередност в статията
Добави коментар