Вход | Регистрация
Ловеч 1°C

Най-голямата транжорна на Балканите ще е в Ловеч

Най-голямата транжорна на Балканите ще е в Ловеч
Снимка: Булфото

Инвестиционните намерения на "Месокомбинат – Ловеч" АД за изграждане на най-голямата на Балканския полуостров кланица с транжорна ще бъдат осъществени. Общинският съвет се съгласи за продажба на незастороен общински недвижим имот с площ от 4584 кв. м в Северната промишлена зона. Имотът ще бъде продаден чрез публичен търг с цена данъчната му оценка – 56 710 лв, увеличена с 20 на сто, без ДДС, решиха местните парламентаристи.

Исканият общински имот е в съседство с имот, собственост на "Месокомбинат"-а. До него има осигурен транспортен достъп, електроенергия и водопроводна инсталация. Към него няма предявени реституционни претенции, заведени съдебни дела и искове, които да са пречка за процедурата за продажба. А самата му продажба е предвидена в Програмата за управление и разпореждане с имотите, общинска собственост, през 2014 г.

Първоначалното предложение на кмета бе началната тръжна цена да бъде определена на база пазарната оценка на имота – 92 000 лв., информира Zetramedia.

Решението на съветниците дойде след предложение в постоянната комисия по общинска собственост на съветника Венцислав Хаджиев за сумата от 68 052 лв, подкрепено на сесията вчера от Анатолий Иванов и Емилия Ненчева. Иванов посочи, че цената си струва да бъде намалена, защото заявената инвестиция е за 25 млн. евро и откриване на 300 работни места.

Разликата от над 20 хил. лв той определи като реверанс към бизнеса, а решението на общинския съвет като послание към потенциалните инвеститори за съдействие. Това е начална тръжна цена и ако има интерес на публичния търг, тя може да нараства неограничено, коментира още Иванов. Ненчева го подкрепи, изтъквайки, че не са много инвеститорите в Ловеч, а има съседни общини, готови да предоставят имоти.

Съгласието си общинският съвет даде с 21 гласа "за" от общо 25 участвали във вота, 4-има се въздържаха.

Докладвай за нередност в статията
Добави коментар