Вход | Регистрация
Ловеч -6°C

Раздават помощи за синия език в Ловешко

Раздават помощи за синия език в Ловешко
Снимка: Север.бг

Започва изплащането на обезщетенията за болестта син език в Ловешко. Това съобщи директорът на Областната дирекция по безопасност на храните в Ловеч д-р Ивайло Йотов, цитиран от БТА.

Министерството на земеделието и храните е превело 57 хиляди лева за част от пострадалите от заразата и първите 88 фермери, чиито животни са заболели от болестта вече могат да получат пари от държавата.

Обезщетенията са по 2,37 лева за килограм живо тегло и ще се раздават в Областната дирекция по безопасност на храните. Всеки, който има пострадали животни, може да провери дали е одобрен за помощ от общинските ветеринарни лекари.

Над 2000 са умрелите от син език животни в Ловешка област, като броят на техните стопани е повече от 200. 165 животновъди са сред вече одобрените, а други 50 чакат за такова. Заразата в региона отшумява по думите на д-р Ивайло Йотов.Докладвай за нередност в статията
Добави коментар

Fatal error: require_once(): Failed opening required '/var/www/sever.bg/releases/2//Cornerstone/Cache/Item.php' (include_path='.:/usr/share/php:/usr/share/pear') in /var/www/sever.bg/releases/2/vendor/novinite/lib/Shared/SessionManager/Memcached.php on line 57