Вход | Регистрация
Ловеч 15°C

Световноизвестен авто доставчик ще строи огромен завод в Плевен

Инвестицията може да осигури работни места на 600 души

Световноизвестен авто доставчик ще строи огромен завод в Плевен
Снимка: sxc.hu

Завод за производство на кабелно оборудване в Плевен ще открие световноизвестният автомобилен доставчик "Нексанс Аутоелектрик", информират от Българската агенция за инвестиции. Проводник на фирмените интереси у нас ще бъде дъщерната й компания "Електрокабел България".

Строителството на завода в Плевен ще започне пролетта и ще е на площ от 5000 кв. метра При пълен капацитет на производството в него ще бъдат наети 600 служители. Очаква се заводът да отвори врати в края на 2014.

Компанията "Нексанс Аутоелектрик" е базирана в Южна Германия. Българският град е избран след направено проучване на възможностите за инвестиции в няколко страни от Източна Европа.

Добрата инфраструктура, качеството на пазара на труда, стабилната валута и присъединяването на България към Европейския съюз, са се оказали сред решаващите факторите за избор на локацията са

"Нексанс Аутоелектрик" разработва и произвежда кабелни системи и електро-механични компоненти за конвенционално задвижвани превозни средства, както и за електро и хибридни превозни средства.

Близо 7000 служители са ангажирани в 23 локации. Групата доставя оборудване за водещите производители на автомобили и системи по целия свят.

<< Sever.bg във Facebook >>Докладвай за нередност в статията
Добави коментар