Вход | Регистрация
Ловеч 11°C

Ясни са цените за депониране в новото депо за отпадъци в регион Луковит

Депото ще започне дейност от март месец

Ясни са цените за депониране в новото депо за отпадъци в регион Луковит
Община Луковит

Определени са цените на услугите, предлагани от Регионалната система за управление на отпадъци в регион Луковит.

Цената за депониране на тон отпадък за общините в региона да бъде 20 лв., решиха на общо събрание членовете на "Регионално сдружение за управление на отпадъците – регион Луковит". Сдружението включва общините: Луковит, Червен бряг, Ябланица, Тетевен и Роман.

Бяха определни и цените за външни ползватели на депото с вкл.ДДС: 20 лв. за физически лица, 30 лв. за юридически лица със седалище в една от петте общини; 40 лв. за юридически лица със седалище извън територията на региона. Размерът на отчисленията по чл. 60 от ЗУО за тон депониран отпадък ще бъде 5,75 лв./тон.

На събранието бяха избрани служителите от съответните общини, които ще подпомагат дейността на сдружението. Обсъдени бяха и начините за събиране и разпределение на дължимата цена от потребителите на системата.

Регионалното депо ще започне дейност от март месец т.г. Над 86 хил.души ще се възползват от него чрез екологосъобразно обезвреждане на битовите отпадъци.

Новата регионална система бе изградена по проект "Изграждане на регионална система за управление на отпадъците в регион Луковит". Неговата стойност е 22 329 219,55 лева, осигурени от Европейския фонд за регионално развитие на Европейския съюз чрез ОП ”Околна среда" 2007 - 2013 г., от държавния бюджет на Република България и общинско съфинансиране.

<< Sever.bg във Facebook >>Докладвай за нередност в статията
Добави коментар