Вход | Регистрация
Ловеч 15°C

90 хил. лева не достигат за ремонт в болница

Обновяването на детското отделение в МБАЛ „Проф. д-р Параскев Стоянов“ - Ловеч струва 280 000 лева

90 хил. лева не достигат за ремонт в болница
Областна администрация Ловеч

До дни започват ремонтните работи в детското отделение на Ловешката МБАЛ "Проф. д-р Параскев Стоянов". Оглед в тази част на болницата направи областният управител на Ловеч Милко Недялков, заедно с изпълнителния директор на лечебното заведение д-р Тихомир Бенев и завеждащия детското отделение д-р Наташа Шопова.

Сумата по текущия ремонт възлиза на 150 000 лв. с ДДС, като още 40 000 лв. са осигурени от бюджета на болницата. За пълното ремонтиране на отделението обаче са необходими 280 000 лв. с ДДС.

"Ще изготвим мотивиран доклад, който ще изпратим до здравното и финансовото министерства за неотложната важност от цялостен ремонт на това значимо за нашите деца отделение." С тези думи Милко Недялков прие апела на д-р Шопова и д-р Бенев за съдействие за финансово обезпечаване на цялостния ремонт на отделението. 

90 хил. лева не достигат за ремонт в болницаОбластна администрация Ловеч

Боксовете в детското отделение, където се настаняват болните деца и придружаващите ги родители, ще бъдат изцяло ремонтирани. Там е предвидена хидроизолация, заради високия процент влага в тази част на отделението, довело до образуването на мухъл.

90 хил. лева не достигат за ремонт в болницаОбластна администрация Ловеч

Ще бъде изградена и аспирационна система за отвеждане на влажния въздух. В проекта е предвидено и разширяване на 4 от боксовите помещения, където ще бъдат изградени и собствени санитарни възли. 

90 хил. лева не достигат за ремонт в болницаОбластна администрация Ловеч

Цялата електрическа и ВиК инсталация на отделението предстои да се замени. Според д-р Бенев текущата не е сменяна от построяването на болницата. Всички вътрешни дограми на болничната част на отделението ще бъдат подменени с PVC. Външната дограма на тази част от сградата е подменена преди 4-5 години, но поради липса на хидроизолация и аспирационна система, влагата е просмукала под мазилката в боксовите помещения. 

Поради редуцирането на отпуснатите средства в ремонтните дейности не са попаднали общите части, санитарните възли, манипулационните и кабинетите на лекарите в отделението. Не са включени и инхалаторната уредба, която помага при белодробни заболявания и мебелировката на бъдещите отремонтирани помещения, както и закупуването на ново бельо. 

<< Sever.bg във Facebook >>Областна администрация Ловеч
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар

Fatal error: require_once(): Failed opening required '/var/www/sever.bg/releases/2//Cornerstone/Cache/Item.php' (include_path='.:/usr/share/php:/usr/share/pear') in /var/www/sever.bg/releases/2/vendor/novinite/lib/Shared/SessionManager/Memcached.php on line 57