Вход | Регистрация
Ловеч 15°C

Поети с китари, пак ви канят в Ловеч

Гост-изпълнител е група „Точка БГ”, която ще закрие феста със свой концерт

Поети с китари, пак ви канят в Ловеч
Община Ловеч

Ловеч е в очакване на XIV-ото издание на "Бардфест Ловеч".

Проявата тази година е посветена на 90-годишнината от рождението на Булат Окуджава и ще се проведе на 5 и 6 септември.

Организатор е община Ловеч, която ще връчи голямата награда на победителя – статуетка.

Бардфестът се провежда от 2001 г. насам, досега отличието са спечелили 12 творци. В годините форумът няма конкурсен характер, наградният фонд е само израз на признание на творческите изяви на изпълнителите и мотивация за по-доброто им представяне. Регламентът бе променен за 13-ото му издание миналата година с въвеждането на конкурсната програма редом с концертната.

Тази година е сменено и мотото на бардфеста – от "Събрахме се за цял живот" на "Поети и китари”. Идеята е да бъдат представени изявени поети, чиито най-нови стихове да прозвучат за пръв път в Ловеч. Гостуват и творци от Сърбия.

Нов момент бе включен и тази година - преди изявата на сцена беше проведен предварителен подбор. Запис на свое изпълнение изпратиха десет поети с китара, от които два дуета, всичките допуснати в конкурсната програма. Според регламента всеки от тях ще се представи с две песни, като едната задължително трябва да е нова авторска и изразяваща активна гражданска позиция.

Концертите ще се проведат на различни места в града – във вътрешния двор на хотел "Вароша", където ще е и официалното откриване, в реновираното пространство зад Младежкия дом, на плаващата сцена в река Осъм и в изложбена зала "Вароша". При лошо време всички събития ще са в изложбената зала.

Гост-изпълнител е група "Точка БГ”, която ще закрие феста със свой концерт.

Досега на сцената в Ловеч най-новите си песни са изпели към 500 бардове.

<< Sever.bg във Facebook >>Община Ловеч
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар