Кулинарни изкушения във "Варошлийските вечери 2012"
Традиционни ловешки специалитети като боб в гювеч, качамак, баница, жито, пълнени чушки с ориз, пита слънце, инджир баклава, сусамки и други, приготвиха кулинарните ентусиасти за четвъртото издание на "Варошлийска кухня".
Събитието се проведе вчера, 27 септември, "Клуб на пенсионера” кв. "Вароша".
Желанието да се демонстрират традиционни ястия по стари запазени рецепти с годините привлече и много организации, както и много индивидуални ентусиасти. В тазгодишното мероприятие се включи и представител на "Дневен център за възрастни хора с тежки психически заболявания” – Ана Димитрова.
За втора поредна година се включват и доброволци от "Екомисия 21 век”. Испанките Силвия Сантана и Вероника Фернандес поздравиха присъстващите с два испански специалитета – омлет с картофи и хляб с домати. Показаните ястията бяха оценени и дегустирани от всички присъстващи.
Още едно от събитията в програмата на "Варошлийски вечери 2012" се проведе вчера. В двора на "Екомисия 21 век” бе направена импровизирана работилница. Идеята на организаторите бе на старите и непотребни вещи да се даде нов живот. Италианките – Дина, Мариса и Вера заедно с Мая Кандева направиха вързан парцален килим върху мрежа.
Втори шанс на използваните плстмасови бутилки дадоха Силвия, Кристина и Вероника от Испания и Емили от Франция. Чрез разрязване на кръгове и загаряне те направиха чудесна цветна украса за стена.
В духа на традицията жените от "Клуб на пенсионера” кв. "Вароша" с председател Мария Йонкова изплитаха на една и две куки чудесни плетива, с които украсиха стари вази и саксии. За най-малките посетители бе предвидено весела фотографска сесия.
___________________________________________________________________________________
Следи ни и във Фейсбук на: http://www.facebook.com/Sever.bg