Вход | Регистрация
Ловеч 13°C

19 дами въртяха гуми в традиционното женско рали в Ловеч

Победител в отборното класиране е отбор "Грация" Мадлена Петрова и Теодора Цветанова

19 дами въртяха гуми в традиционното женско рали в Ловеч
Община Ловеч

19 дами, разделени в 6 отбора, се състезаваха в традиционното женско рали в Ловеч тази събота. То се състоя на гаровия площад, а негови организатори бяха Община Ловеч и Съюзът на българските автомобилисти в града.

Заместник-кметът на Община Ловеч инж. Ивелина Радевска откри състезанието, заявявайки, че жената е по-добрият водач както в семейството и службата, така и зад волана. Общинската администрация беше представена в ралито от Даниела Събева и Даниела Панчева.

Наградите бяха връчени на най-бързите дами от Ивелина Радевска, управителя на "Еко" ЕАД-Ловеч Павлин Иванов, заместник-председателя на организационния комитет Валентина Янкова и автомобилния пилот Ивелин Йончев. 

19 дами въртяха гуми в традиционното женско рали в ЛовечОбщина Ловеч

Победителите по класове са:

В клас I (автомобили с кубатура на двигателя до 1400 куб. см.) победата грабна Стела Събчева (ТП на НОИ-Ловеч) с "Рено Клио”, втора е Стефка Анастасова ("Бързи и яростни”) с "Голф 4” и трета - Даниела Панчева (Община Ловеч) с "Фолксваген Поло”.

В клас ІІ (автомобили с кубатура на двигателя от 1401 до 1600 куб. см.) победителка е Вержиния Илиева ("Магия”) с автомобил "Пежо 307”, втора е Мадлена Петрова от отбора на "Грация” с "Рено Клио”, а трета - Славена Мицова ("Литекс Моторс”) с "Грейт Уол Волекс С10”. 

В клас ІІІ (над 1601 кубика) победи представителката на "Грация” Теодора Цветанова с "Пежо 307”,  а нейни подгласнички са Кристина Петкова ("Бързи и Яростни”) с "Мазда MX3” и Венислава Колева ("Магия”) с "Фолксваген голф”. 

Отборната победа пък спечели тимът на "Грация” с актив от 43 точки, следван от представителките на Фолклорна формация "Магия” с 40 т. и  ТП на НОИ с 37 т. След тях се наредиха "Бързи и яростни” (36 т.),  "Литекс Моторс” (27 т.) и Община Ловеч (25 т.).

Индивидуални отличия бяха присъдени и за най-атрактивна състезателка - Кристина Петкова, за най-млада състезателка - Велиана Събчева, и най-дългогодишен участник - Катя Кънчева.

<< Sever.bg във Facebook >>Докладвай за нередност в статията
Добави коментар