Вход | Регистрация
Ловеч 8°C

Ловешките ученици се обявиха срещу тормоза в училище

Те облякоха розови тениски в днешния Световен ден за борба с тормоза в училище

Ловешките ученици се обявиха срещу тормоза в училище
Община Ловеч

Ученици от три ловешки училища облякоха розови фланелки по повод днешния Световен ден за борба с тормоза в училище, известен като Ден на розовата фланелка.

Възпитаници на ПГМЕТ-Ловеч, ПГВМ-Ловеч и СОУ "СВ. Кл. Охридски" получиха тениски за кампанията от Общински съвет по наркотичните вещества /ОСНВ/ и екипът на Превантивно-информационният център /ПИЦ/ за борба с наркотичните вещества към Община Ловеч. Целта на тази проява е подрастващите да се оразличат от проявите на насилие, които ги заобикалят, да се информират за последиците от тях.

Този месец ПИЦ започна проучване за нивото на агресия сред учениците от 5 до 8 клас. Предстои резултатите от анкетите да бъдат обобщени, след което ще се изготви доклад до директорите на учебните заведения, станали част от проучването.

Световният ден за борба с тормоза в училище се отбелязва всяка година в последната сряда на февруари. Появата му е провокирана от подигравка на учиници към техен съученик в Канада, защото бил облечен с розово поло. На следващия ден две момчета - Дейвид Шепърд и Травис Прайс, купуват и раздават 50 розови тениски в училището, като по този начин покрепят техния съученик, който бил тормозен с подигравки.Докладвай за нередност в статията
Добави коментар