Вход | Регистрация
Ловеч 14°C

Пожарната служба в Павликени с нови автомобили

Лек автомобил и съвременно оборудвана пожарна кола получи местната Пожарна служба
Пожарната служба в Павликени с нови автомобили

Нови противопожарен автомобил и лек автомобил получи Районната служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ в Павликени. Ключовете бяха връчени на инж. Ваньо Джамбазов - началник на местната служба, от началника на Районната дирекция ПБЗН-Велико Търново комисар Красимир Кръстев по време на официална церемония вчера.

Новата пожарна кола е марка „Рено Мидлум“, а лекият автомобил е „Опел“. Архимандрит Георгий освети автомобилите и поръси за здраве служителите в Районната служба.

f1d16e8e-7699-e380-dedc-95527ca089ec

Противопожарният автомобил е от най-съвременен тип и отговаря на всички екологични изисквания. Основното му предназначение е гасене на пожари и извършване на широк кръг от аварийно-спасителни действия. 3000 литра е обемът на цистерната за вода, а обемът на цистерната за пенообразувател – 300 литра, обясни инж. Джамбазов. Той припомни, че за последно нов пожарен автомобил в Районната служба в Павликени е доставен през 1987 г.

В специалното оборудване на автомобила са включени хидравлични инструменти, осветителни прибори, електрически генератор, пневматични повдигащи възглавници, моторен трион, моторна дискова резачка, противо-химическо облекло, топлозащитно облекло и много други.

В церемонията, на която за първи път бяха показани новите автомобили, участваха още кметовете на общините Павликени и Сухиндол – инж.Емануил Манолов и инж.Пламен Чернев, началници от областната дирекция на пожарната, служители в общинските администрации, кметове на кметства и др.

„Връчвам Ви ключовете на изключително модерен автомобил от ново поколение. Надявам се точно с него да успяваме да се справим с бедствията и стихиите и да обезпечим сигурността на гражданите на Павликени“, каза комисар Красимир Кръстев при представянето на техниката.

Огнеборците от РС ПБЗН-Павликени направиха демонстрация на възможностите на новия пожарен автомобил.

<< Sever.bg във Facebook >>Докладвай за нередност в статията
Добави коментар

Fatal error: require_once(): Failed opening required '/var/www/sever.bg/releases/2//Cornerstone/Cache/Item.php' (include_path='.:/usr/share/php:/usr/share/pear') in /var/www/sever.bg/releases/2/vendor/novinite/lib/Shared/SessionManager/Memcached.php on line 57