Вход | Регистрация
Ловеч 3°C

Ловеч прие днес новия си млад кмет

Ловеч прие днес новия си млад кмет
Община Ловеч

Младият кмет на Ловеч, Марин Маринов, встъпи в длъжност днес. Той седна на стола на кмета Минчо Казанджиев и пое управлението на Общината. Но само за ден. 

Инициативата "Млад кмет за един ден" се реализира от Общинския ученически съвет по проекта "Младежки информационно-консултантски център" на сдружение "Екомисия 21 век” – Ловеч. Провежда се по повод Европейската седмица за младежка активност.

Марин е десетокласник, председател е на Ученическия парламент в Гимназията за чужди езици "Екзарх Йосиф I".

Според него най-важното за един кмет е да може да говори с хората и да е добър организатор.

"Ловеч е добро място за живеене. Младите хора в Ловеч нямат възражения към работата на администрацията, която функционира добре. Панацеята е да се реализират европейски проекти, важни за развитието на общината, и да се създава благоприятна среда за развитие на икономиката" посочи временният градоначалник.

В ролята на зам.–кмет Пламен Петков пък влезе осмокласничката Светла Данова от Природоматематическата гимназия, председател на Общинския ученически съвет. 

"Отстрани изглежда много трудно и днес се убедих, че наистина е така", сподели впечатленията си и Цветелина Георгиева, която зае мястото на секретаря Соня Христова. Цветелина е осмокласничка от Професионалната гимназия по икономика, търговия и услуги, председател на Ученическия съвет в училището.

Приемници днес имат и зам.-кметовете Младен Младенов и Ертан Хасан.  

"Тези млади хора са наши добри помощници днес", коментира зам.-кметът Пламен Петков. Той съобщи, че община Ловеч ще разчита на тях за разработване на Програмата за развитие на младежките дейности.

<< Sever.bg във Facebook >>

 Община Ловеч
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар

Fatal error: require_once(): Failed opening required '/var/www/sever.bg/releases/2//Cornerstone/Cache/Item.php' (include_path='.:/usr/share/php:/usr/share/pear') in /var/www/sever.bg/releases/2/vendor/novinite/lib/Shared/SessionManager/Memcached.php on line 57