Вход | Регистрация
Ловеч 25°C

Съветници казаха „да“ за физкултурен салон в ОУ

Решението бе прието по Програмата за развитие на физическото възпитание, спорта и социалния туризъм в Ловеч

Съветници казаха „да“ за физкултурен салон в ОУ
Снимка: Север.бг

Да се заложат средства за проектиране на физкултурен салон в ОУ "Проф. Димитър Димов" в Ловеч при актуализиране на бюджет 2013 г., решиха на заседание общинските съветници. Те гласуваха програмата за развитие на физическото възпитание, спорта и социалния туризъм в община Ловеч за периода 2013-2015 г., в която 30 хил. лв. от капиталовата програма са предвидени за ремонт и модернизиране на физкултурния салон в СОУ "Тодор Кирков".

Програмата е основен документ, който анализира състоянието и тенденциите в системата на физическото възпитание и спорта в община Ловеч. Основната й цел е развитието на физическото възпитание, спорта и социалния туризъм като средство за подобряване на здравето и физическата годност на населението чрез модернизация на спортната инфраструктура.

Очакваните резултати от реализиране на програмата са подобряване на физическата дееспособност на учениците, разнообразяване и осмисляне на свободното им време като противодействие на негативни явления чрез развитие на извънкласната и извънучилищна спортна дейност. Целта е да се увеличи броя на хората, практикуващи физически упражнения, спорт и социален туризъм.

Да има по-добра достъпност и информираност на гражданите за възможностите за практикуване на физически упражнения и спорт, както и създадени ясни правила, съобразени с постигнатите резултати, прозрачност при разпределяне на финансовите средства за подпомагане и стимулиране развитието на спорта в общината; разширена и модернизирана спортна база в съответствие с изискванията и стандартите за развитие на спортна дейност, подобрени координация и взаимодействие между партньорите, ангажирани с реализацията на програмата.

В програмата ясно е разписано състоянието на спортната база в общината, детските площадки, проблемите на физическото възпитание и спорта в училищата и на спортните клубове. С реализирането й се цели визия на община Ловеч като община с обновена, добре поддържана и достъпна спортна база, която да позволява на всички граждани свободно да практикуват спорт и туризъм според своите желания и възможности.

Присъединете се към Sever.bg във Facebook, за да следите и там всичко, което публикуваме

Източник: дарик
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар