Вход | Регистрация
Ловеч 5°C

Тихол Тихолов е новият председател на ОбС

Тихол Тихолов е новият председател на ОбС
Община Ловеч

Тихол Тихолов е новият председател на общинския съвет в Ловеч. 

Той бе избран с гласовете на 17 от общо участвали в гласуването 32-ама общински съветници. Предложението за Тихолов от името на групата общински съветници на ДПС направи Юнал Мъстънов.

Изборът стана на второ гласуване вчера, на продължението на 29-ото заседание на общинския съвет, което на 4 юни не излъчи председател. Тогава общинският съвет реши да повтори процедурата на 10 юни.

Веднага след избирането му Тихол Тихолов зае мястото на председателя. Той благодари на колегите си и изрази увереност, че вотът е бил свободен и резултатите са действителни и истински. "От тук нататък трябва да работим - заяви Тихолов, - за да няма повече ваканционни месеци на бездействие и безвремие."

До избора на нов председател на ОбС се стигна, след като титулярът Корнелия Маринова бе избрана за депутат.

Тихол Тихолов е роден е през 1950 г. във Враца. Завършил е право в СУ "Св. Климент Охридски". Последователно работи като младши съдия към Окръжен съд – Ловеч, главен юрисконсулт на Градския съвет в Ловеч, 13 години е главен финансов ревизор по правни въпроси към Държавен финансов контрол – Ловеч, три години е зам.-началник на Териториалното данъчно управление в Ловеч и вече 19 години адвокат.

В момента е общински съветник от ГЕРБ – от гражданската квота, председател на постоянната комисия по правно-нормативни въпроси.

 

 Община Ловеч
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар

Fatal error: require_once(): Failed opening required '/var/www/sever.bg/releases/2//Cornerstone/Cache/Item.php' (include_path='.:/usr/share/php:/usr/share/pear') in /var/www/sever.bg/releases/2/vendor/novinite/lib/Shared/SessionManager/Memcached.php on line 57