Вход | Регистрация
Ловеч 17°C

В Ловеч канят на Люлякови музикални вечери

Васил Петров, Калин Вельов, Софийска опера и балет са само част от поканените изпълнители

В Ловеч канят на Люлякови музикални вечери

Огнената "Кармен", латино фиеста и песни на Франк Синатра ще изпълнят с емоция тазгодишните Люлякови музикални вечери в Ловеч. Празниците са част от програмата за честването на 11 май – Ден на светите братя Кирил и Методий и празник на гр. Ловеч.

Люляковите вечери ще се състоят от 9 до 11 май, благодарение на финансовата подкрепа на Община Ловеч. Организатори са Драматичен театър – Ловеч и Ловчанско читалище "Наука – 1870 г.".

На ловешка сцена ще имате възможност да се забавлявате заедно с Калин Вельов, Васил Петров, Софийска опера и балет, Биг бенда на БНР и други изпълнители.

Официалното откриване е на 9 май от 19.00 ч. в Драматичен театър – Ловеч. Вижте самата програма:

9 МАЙ – 19.00 ч. – ДРАМАТИЧЕН ТЕАТЪР - ЛОВЕЧ

"КАРМЕН" ПО МУЗИКА НА БИЗЕ – ШЧЕДРИН

И "РАПСОДИЯ В СИНЬО" ПО МУЗИКА НА ДЖОРДЖ ГЕРШУИН Хореография: Риолина Топалова

БАЛЕТЕН СПЕКТАКЪЛ НА СОФИЙСКАТА ОПЕРА И БАЛЕТ

Балетът "Кармен-сюита” е създаден специално за голямата руска балерина Мая Плисецкая, хореограф и режисьор е Алберто Алонсо, а премиерата е в Болшой театър през април 1967 г. Преди повече от четиридесет години този спектакъл е показан и на Софийска сцена, при гастрол на Кубинския национален балет. Ролята на Кармен претворява друга голяма балерина – Алисия Алонсо.

Незабравимата "Рапсодия в синьо" от Джордж Гершуин ще бъде представена в завладяващата интерпретация на хореографа и режисьора Риолина Топалова.

 

10 МАЙ – 19.00 Ч. – СЦЕНА НА ЛОВЕШКА СРЕДНОВЕКОВНА КРЕПОСТ

ЛАТИНО ФИЕСТА

КОНЦЕРТ НА БИГ БЕНДА НА БЪЛГАРСКОТО НАЦИОНАЛНО РАДИО

Диригент: Антони Дончев

Солисти: Калин Вельов, Ирения Васкес и Мартин Ташев

Биг бендът на БНР ще представи завладяваща "Латино фиеста" на сцената на Ловешката средновековна крепост. Ритъмът на боса нова, самба, ча-ча, салса, мамбо и бугало ще завладеят публиката с изпълненията на перкусиониста Калин Вельов, кубинката Ирения Васкес и вокалиста на "Тумбаито" Мартин Ташев. В програмата са включени произведения на Чик Кърия, Дизи Гилеспи, Атанас Бояджиев и много други.

 

11 МАЙ – 19.00 Ч. – СЦЕНА НА ЛОВЕШКА СРЕДНОВЕКОВНА КРЕПОСТ

ПЕСНИТЕ НА ФРАНК СИНАТРА

КОНЦЕРТ НА ДЪРЖАВЕН СИМФОНИЧЕН ОРКЕСТЪР - ШУМЕН

Солист:Васил Петров

Диригент: Левон Манукян

Аранжименти: Левон Манукян и Георги Милтиядов

Американските стандарти ще прозвучат в съвсем нови аранжименти с богатството на симфоничната музика в чест на вековния юбилей от рождението на Франк Синатра.

В крепостта ще звучат вечните хитове на Синатра - от романтичната "Summertime", "Over and Over (The World we know), през суинг хитовете Fly Me to the Moon и New York, New York, до боса новата The Girl from Ipanema, с който той се превърна в легенда.

 

Билети за спектаклите са на цена 4 лв. Те се продават на касите на театър и читалището. При неблагоприятни метеорологични условия концертите на 10 и 11 май ще се проведат в Ловчанско читалище "Наука – 1870 г." и Драматичен театър – Ловеч.

<< Sever.bg във Facebook >>Докладвай за нередност в статията
Добави коментар