Вход | Регистрация
Ловеч 25°C

Фолклор, рок и рап на една сцена в третия Божур фест

Фестът ще се състои на 20 и 21 май

Фолклор, рок и рап на една сцена в третия Божур фест

Третото издание на Божур фест край Горна Оряховица ще се състои на 20 и 21 май, предлагайки музикално разнообразие за меломаните от фолклор, тежък рок и рап.

13 групи и музикални формации ще излязат на сцената до хижа "Божур", предвидена е и фолклорна програма. Феновете могат да участват в най-различни уоркшопове или да се разположат удобно в хамачената градина на "Айляк Хамак".

Тази година е осигурена шатра с капацитет от 700 седящи места, където да се скрият гостите на феста в случай на дъждовно време.

Фестивалът стартира в 19:00 ч. на 20 май с TФК "БАЛКАНИКА” и гайдари, които ще огласят района със звуците на традиционните български инструменти. След тях ще забият местните рок банди "Мълния" и Epitaph.

Групите ЕПИЗОД и ЕР ГОЛЯМ ще бъдат хедлайнерите на вечерта. След полунощ за настроението ще се грижат DА ROLLZ BOYCE с главно действащо лице Сърмата Хари, който ще бъде и водещ на вечерта.

На 21 май концертите ще започнат в ранния следобед с Алексъндър Филчев (Санеца) и ще продължат със сет на DJ Hilla. Следват рапърите CHOSZ, MD BEDDAH, GERATA и хипхопърите от Пловдив УДАРНАТА ГРУПА (Хосе, Скил, Черния и Поднулевия).

Хедлайнери на втората вечер са NDOE от (DRS) Добрич в комбинация с ГАЙДАРА от (НОКАУТ)- Бургас, които ще "торпилират" с рими и речитативи.

За феновете на Hardcore-Punk стила на сцената ще излязат и PIRANHA начело с Александър Първанов (Shutta), който пък ще е водещ на втората вечер от Божур Фест 2016.

"Искаме да предложим алтернатива за младите хора в региона. Нашият фестивал е различен, като идеи, ние нямаме комерсиални цели. Вече трета година Божур фест се подпомага от Община Горна Оряховица и кмета инж. Добромир Добрев, на който искаме най-искрено да благодарим. Изказваме своите благодарности и към всички спонсори, дарители, доброжелатели и доброволци, които правят всичко това възможно”, казват организаторите.

<< Sever.bg във Facebook >>Докладвай за нередност в статията
Добави коментар