Вход | Регистрация
Ловеч 15°C

80 ученици станаха част от "Театрална ваканция в музея"

Малки и големи аплодираха млади театрали в Русе

80 ученици станаха част от "Театрална ваканция в музея"

С театралното представление "Ели в подводния свят" приключи "Театрална ваканция в музея" в Русе. Събитието, което се проведе в Лапидариума на Историческия музей, събра вчера множество деца, родители и гости, дошли да се насладят на таланта на малките участници.

В подготовката на постановката "Ели в подводния свят" се включиха всички 80 деца и техните ръководители от театралната ваканция. Сценарият бе дело на момичетата и момчетата от двете ателиета "Перо", декорите, костюмите и куклите бяха направени от сръчните ръце на децата от "Ателието", музикалният съпровод бе на малките таланти от ателие "Музика", а танците бяха в изпълнение на малчуганите от ателието по танци.

Главни действащи лица в театралната постановка бяха възпитаниците на ателие "Сцена". Интригуващата история на Ели и вълнуващите й приключения в подводния свят предизвикаха множество усмивки и бурни аплодисменти. За своята упорита работа децата получиха грамоти и малки украшения за спомен. Писателите от ателие "Перо" ще получат и допълнителна награда - книжки с техните произведения, създадени по време на театралната ваканция. Илюстрациите в тях са дело на всички деца, станали част от проекта.

"Театрална ваканция в Музея" се организира от Група за детски театър "Камила” в партньорство с Регионален исторически музей - Русе по Програма за подкрепа на проекти в областта на изкуството и културата на Община Русе. В инициативата се включиха 80 деца от 2 до 7 клас.


Докладвай за нередност в статията
Добави коментар