Вход | Регистрация
Ловеч 28°C

Малки футболисти от Севера ще се съревновават под патронажа на Димитър Пенев

8 отбора ще участват в детски футболен турнир на 1 юни

Малки футболисти от Севера ще се съревновават под патронажа на Димитър Пенев
Снимка: Thinkstock/Guliver

Футболен турнир за деца ще се състои в Свищов на 1 юни под патронажа на треньора Димитър Пенев, който ще уважи събитието. В турнира ще се включат 8 отбора от Северна България.

Срещите ще се проведат на стадион "Академик”, като официалното откриване ще бъде в 10.30 часа. Турнирът ще протече в две възрастови групи, едновременно ще се играят по два мача.

Първи на терена ще излязат футболистите от набор 2003/2004 година. Домакините от "Академик” ще се изправят срещу "Севлиево”, а "Етър” (Велико Търново) ще играе срещу "Янтра” (Габрово). Победителите от двете срещи ще излязат в спор за първото място, а загубилите ще разпределят 3-4 място в турнира.

След тях ще се срещнат футболистите от набор 2005/2006 година. "Изгрев” (Царевец) срещу "Янтра” (Полски Тръмбеш) и "Академик” (Свищов) срещу "Павликени”. Победителите от първите изиграни срещи ще влязат в спор за първото място на турнира, а загубилите ще разпределят останалите две места в класирането.

Футболен турнир за деца от тази възрастова група се организира за първи път в града по идея на кмета Генчо Генчев. С това се цели привличането на все повече деца към спорта.

Около 120 деца тренират в Детско-юношеската школа на местния футболен отбор "Академик”.

<< Sever.bg във Facebook >>Докладвай за нередност в статията
Добави коментар