Вход | Регистрация
Ловеч 14°C

Откриват новия риболовен сезон

На язовир “Сопот” празникът ще започне със състезание по риболов за деца

Откриват новия риболовен сезон
Снимка: Булфото

Новият риболовен сезон се открива утре, 1 юни в цялата страна. Така многобройните любители риболовци могат да се отдадат отново на страстното си хоби. 

В седем водоема в страната - "Жребчево”,  "Пясъчник”,  "Тракиец”, "Огоста”, "Александър Стамболийски”, "Сопот” и "Тича” и в определени участъци на река Дунав може да се извършва и нощен любителски риболов. В определения осми водоем – язовир "Искър”, нощен риболов ще може да се извършва от 16 юни, след като изтече забраната във връзка с размножителния период, информират от ИАРА.

При водоемите с надморска височина от 500 до 1500 метра, риболовният сезон ще стартира от 16 юни тъй като през тази година при тях забраната залюбителски риболов по време на размножителния период влезе от 1 май и е в сила до 15 юни включително, съгласноПриложение № 1 "Срокове на забрани за улов на риба и други водни организми през периода на размножаване” на Закона за рибарството и аквакултурите.

Риболовният сезон на язовир "Сопот” ще започне със състезание по риболов за деца във връзка и с детския празник – 1 юни. Състезанието е с мото "Детето риболовец може и без дрога” под патронажа на вестник "Рибар” и списание "Лов и риболов”. Децата ще бъдат запознати не само  с тънкостите в риболова, но и с Европейската норма в риболова  "NO KILL” /не убивай/ популярна в България като "ХВАНИ И ПУСНИ”.

Освен децата в състезанието ще вземат участие и жени, и мъже. След края на риболовното състезание ще се проведе и "Еко акция” – почистване на риболовното място от отпадъци. Очаква се изпълнителният директор на ИАРА д-р Драгомир Господинов да бъде утре в 9.00 ч. на стената на язовир "Сопот” и да открие новия риболовен сезон.

Ето и програмата за празника:

8.00 ч. –  Сборен пункт – стената на яз. "Сопот”

9.00ч. – Откриване на риболовния сезон от директора на ИАРА и Старт на състезанието.

Времетраене на състезанието – деца – 2 ч.; жени – 2,30 ч .; мъже – 3 ч.

Награден фонд – за 1-во, 2-ро и 3-то място – грамота и въдичарски комплект.

Поощрителни награди – за най-малък участник – рибарско столче;   за уловена най-малка риба – кепче;   за най-много уловена риба – живарник.

Наградите са осигурени от организаторите: – за категория деца  – ИАРА , – за категория жени  -  ЛРД  Ловеч, – за категория мъже -  ЛРД  Троян

13.00 ч. – Край на състезанието.

<< Sever.bg във Facebook >>

 Докладвай за нередност в статията
Добави коментар

Fatal error: require_once(): Failed opening required '/var/www/sever.bg/releases/2//Cornerstone/Cache/Item.php' (include_path='.:/usr/share/php:/usr/share/pear') in /var/www/sever.bg/releases/2/vendor/novinite/lib/Shared/SessionManager/Memcached.php on line 57