Вход | Регистрация
Ловеч 3°C

Фотопленер популяризира Деветашкото плато

Фотопленер популяризира Деветашкото плато
Снимка: Булфото

Сдружение "Деветашко плато” организира фотографски пленер в Ловеч.

Ще участват десет фотографи от Варна, Велико Търново, Габрово, Ловеч, София.

Фотопленерът се провежда в рамките на проекта "Живи общности – жизнени села” с подкрепата на Фондация "Америка за България”. Неговата основна цел е популяризиране на Деветашкото плато като атрактивна дестинация за отдих и обучение сред природата, за алтернативен туризъм и познавателни пътувания.

Чрез проекта се цели да се провокира интересът на фотографи – професионалисти и любители, към даденостите на региона, с фокус към пещери и други карстови образувания и биоразнообразието в региона, както и да се привлече по-широка интернет аудитория чрез обогатяване интернет сайта на сдружението с модерни качествени фотографии.

След подбор на най-интересните творби ще бъде организирана пътуваща фотоизложба, за да бъде популяризирано Деветашкото плато в четири големи града в страната. След приключване работата на пленера участниците ще предоставят своите работи за нуждите на сдружението – за издаване на рекламни материали, за публикации в интернет, за организиране на фото-изложбата.

Фотопленерът се открива днес и ще остане отворен за посетители до 2 юли.

<<Sever.bg във Facebook>>Докладвай за нередност в статията
Добави коментар

Fatal error: require_once(): Failed opening required '/var/www/sever.bg/releases/2//Cornerstone/Cache/Item.php' (include_path='.:/usr/share/php:/usr/share/pear') in /var/www/sever.bg/releases/2/vendor/novinite/lib/Shared/SessionManager/Memcached.php on line 57