Вход | Регистрация
Ловеч 2°C

"Скока" включен в списък с туристически обекти

Тетевенският водопад е една от 7-те забележителности в Централна Северна България, включена в списък с 50 малко познати туристически дестинации в страната ни

Водопадът "Скока" в Тетевен е единствен от Ловешка област и един от 7-те обекта в Централна Северна България, включен в списък с 50 малко познати туристически обекти в България. Инициативата е на Министерството на икономиката, енергетиката и туризма и се представя за първи път.

Водопадът е висок 15 метра и се намира в кв. Козница, в самия край на малък каньон от екопътеката "Под пръските на водопада”. До него има друг водопад, висок около 50 м, чийто воден поток през лятото е непостоянен.

До началото на екопътеката "Под пръските на водопада” се отива от централния площад «Сава Младенов». Преминава се по моста над река Бели Вит в посока към общинския пазар. Пресича се от ляво към извор с  питейна вода "Сондата". От там се продължава  нагоре по асфалтирания път до информационната табела. Последните 600 м са из живописното дефиле на река Козница.

Селекцията на 50 туристически обекта е направена от експерти в областта на туризма от повече от 320 предложения на граждани, представители на туристическия бизнес и медиите.
 Докладвай за нередност в статията
Добави коментар