Вход | Регистрация

Над 2000 великотърновци посрещанаха китайската Нова година +СНИМКИ

Атрактивен спектакъл, изнесен от 40 известни китайски артисти, ознаменува настъпването на китайската Нова година

Великотърновци посрещнаха китайската Нова година с пищно търбество в ДКС"Васил Левски" снощи. Повече от 2000 души аплодираха известни артисти от Китай, дошли специално за спектакъла, който стана част от Културния календар на старата столица.

40 изявени артисти демонстрираха традиционни китайски спортове, танци, музикални изпълнения и занаяти в атрактивен шоу-спектакъл. Комплимент за публиката беше изпълнението на химна на Република България с традиционни китайски музикални инструменти.

Четири дракона сложиха началото на спектакъла, следвани от изпълнения по спортна гимнастика, акробатика, жонглиране, както и игра с публиката. Час преди началото на "Весела Китайска Нова година” публиката имаше възможност да се докосне до древните китайски занаяти и изкуства - майсториха се творби от яйчени черупки, изрязваха се силуети от хартия и др.

След разговори между кмета Даниел Панов и дипломатически представители от Китай старопрестолният град стана третият в България, който официално отбелязва големия празник. Досега това се бе случвало само в София и Варна.

Организатори на галаспектакъла "Весела Китайска Нова година” бяха Община Велико Търново и Посолството на Китай у нас. Заместник-кметът Снежана Данева-Иванова поздрави гостуващите артисти и поднесе пъстър букет от името на Даниел Панов.

<< Sever.bg във Facebook >>Докладвай за нередност в статията
Добави коментар