Вход | Регистрация

Сочи 2014 - Олимпийски плам или Олимпийски срам?

Сочи 2014 - Олимпийски плам или Олимпийски срам?

Предстоящите Зимни олимпийски игри в Сочи вълнуван милиони хора по света и вече сериозно концентрираха вниманието на медиите. Очертава се тези Игри обаче да бъдат особено интересни и на фокус, не само заради спортните изяви, а и заради още нещо - организацията.

Това, което предстои да видите, далеч не е някавка си антируска пропаганда, ни най-малко. Просто е реалността в Сочи, с която се сблъскаха не един и двама западни репортери (и не само). Като започнем от зеещи шахти по улиците, калища, тоалетни 2 в 1 и стигнем до предупреждения от хотелиери да не се пие водата, "защото съдържа нещо много отровно".

И така Олимпийският огън вече пристигна в Сочи, но строителите все още не са свършили работата си и продължават да се лутат насам-натам. Но това вече не притеснява никого, защото вероятно, те ще продължат да се лутат и след приключването на Игрите.

Между другото, преди време стана ясно, че и български фирми ще участват в търговете за строителството, но не сме чак толкова смели, че да припишем славата на Сочи върху нас.

"Уошингтън Поуст" обаче събра най-невероятните отзиви от журналисти в Twitter, които ние с доста учудване, смях, а понякога и тъга, преведохме за вас:

1183486

Двойната тоалетна предизвика смут в Англия. Горната снимка бе споделена в Twitter от Стийв Розенбърг, кореспондент на Би Би Си за Москва. Руснаците обаче веднага се задействаха и премахнаха двете тоалетни и на тяхно място сложиха три... офис шкафчета :)

1183485

Скиори се запътват към пистата, докато строителен работник продължава довършителни работи по тротоара в Олимпийското градче.

1183488

Хари Рийки от Си Ен Ен коментира снощи в Twitter, че при пристигането на екипа на медията в хотела, в който са резервирали единадесет стаи преди пет месеца, снощи е имало само една налична.

1183489

А това е Хари от Си Ен Ен в единствената стая, която с екипът му са получили.

1183484

В рецепцията на хотела, в който е отседнал Кевин Бишъп няма под, но има портрет на Путин, който посреща гостите. Символично може би.

1183491

Важно е да гледаш къде ходиш. За това сигнализира Джо-Анн Барнас, която е предприела разходка из улиците на Сочи.

1183490

"В хотела ми няма вода. Ако я пуснат, служителите на хотела ме предупредиха: "Не я ползвай за лицето си, защото слагат нещо много опасно в нея". Това е написала Стейс Сент Клеър в своя Twitter. A после е прикачила и снимка на вече течащата вода:

Ето водата в хотела на Стейси:

1183487

И както самата тя коментира после: "Чувствам се като Ким Кардашиян, защото си мия лицето само с минерална вода." 

Ако не беше тъжно, щеше да е смешно.

1183493

Шок и ужас предизвикват и надписите в тоалетните. Да ти казват какво да правиш с тоалетната хартия явно им идва вповече на западните репортери :)

И за финал ви оставяме с туита на Марк Маккинън:

1183492

"За тези, които питат, когато няма лоби в хотела, отивате в спалнята на управителя, за да се регистрирате."

Няма лъжа, няма майтап. Днес далеч не е 1 април. За добрата организация казват, че е тази, която не се забелязва и прави така, че събитието да си върви и хората да не мислят за друго, освен за него.

Игрите в Сочи очевидно ще се запомнят не само като Игрите на спорта, но и Игрите на спряването с хумористичната руска небрежност.

Ако този материал ви се е сторил любопитен, още много такива ви очакват и във Фейсбук страницата ни, тук: www.facebook.com/Sever.bg



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар