Кулинарна изложба организираха от БЧК-Ловеч
Около маса, отрупана с разнообразни ястия, характерни за трапезата на Бъдни вечер, се събраха доброволци - млади и стари, от БЧК-Ловеч.
Те сами приготвиха традиционни питки, пълнени сухи и пресни чушки с ориз и боб, сърми със зелев лист, тиквена баница, тутманик, меденки и още много други лакомства.
"Традицията повелява на Бъдни вечер цялото семейство да се събира на трапезата заедно. А ние, доброволците от БЧК се чувстваме като едно семейство", откри кулинарната изложба директорът на ОС на БЧК Цветелина Георгиева.
Информация за обичаите на българите през вековете бе също част от програмата на вечерта.
Много емоции имаше при определянето на най-добрите ястия. Комисия от гостите на тържеството... още...
всички галерии