Вход | Регистрация

Недоволни от две агенции протестираха за по-високи заплати

Недоволни от две агенции протестираха за по-високи заплати
Повече за:

Протест затвори в четвъртък възлово кръстовище в Бяла Слатина. Така служители на 2 изпълнителни агенции – за борба с градушките и рибарство и аквакултури, изразиха недоволството си. Хората, които дойдоха от цяла Северозападна България твърдят, че възнагражденията им са мизерно малки и искат увеличение на заплатите в размер поне на 15 %.

Горе-долу  между 10 и 17 лева на ден остават на хората, които работят на площадката за борба с градушките в село Бърдарски геран след удръжките и след като си платят сметките.

Деян Митев е един от малкото млади служители.

"Заплатата е много малка. Обучението е страшно много. Няма място за грешки. Един професионалист горе-долу, за да се изгради като хората, си трябват 3 години. През това време ученето си е натоварващо, изисква се много съсредоточаване, а заплатата въобще не е мотивираща”, заяви Деян Митев.

Това е причината повечето служителите да са работещи пенсионери или заработват допълнително.

"Ние сме 3-членно семейство. Аз само съм на работа. Не намеря ли нещо часпром плюс заплатата, просто парите не стигат”, заяви Васил Маринов,  ракетострелец.

В другите агенции хората са получили увеличение, но за Борба с градушките и Рибарство и аквакултури няма от миналата година.

"Как може на едни от агенциите да се дадат тези 15 % , а само на нас и на ИАРА да не се дадат?!”, коментира Никола Попов.

 Затова протестиращите от областите Видин, Монтана, Враца и Плевен спряха трафика на тирове към и от ферибота Оряхово – Бекет и "Дунав мост” 2 за 1 час.

Протестиращите бяха подкрепени и от земеделците в региона.

Милчо Данов е един от тях и смята, че заплатите са обида и подигравка към хората, които пазят посевите от градушки.

"Всички искат да са европейци. Всеки нормален човек нека да си отговори със 700 лева какъв европеец е. Всички управляващи ходят всеки ден в чужбина. Нека със 700 лева да отидат във всяка една столица в Европа и да се почувстват европейци”, каза Милчо Данов.

Недоволните заявиха, че протестните им действия ще продължат докато искането им за достойно трудово възнаграждение не бъде удовлетворено.Докладвай за нередност в статията
Добави коментар