Вход | Регистрация

Учениците от "Патриарха" с най-висока "външна оценка"

Резултатите от тестовото изпитване по-ниски от предходни години

Учениците от "Патриарха" с най-висока "външна оценка"
ОУ "Св. Патриарх Евтимий"

Четвъртокласниците от ОУ "Св. Патриарх Евтимий" в Търново за поредна година са първенци по успех на националното външно оценяване в областта със среден бал 18,89 точки.

С 18,79 точки след тях се класират възпитаниците на СОУ "Цветан Радославов” в Свищов, СОУ "Емилиян Станев” с 18,43 точки и ОУ "Бачо Киро” със 17,84 точки.

За първи път много добри резултати показват учениците от СОУ "Владимир Комаров” и ОУ "Димитър Благоев”   във Велико Търново.

Най-слаби резултати тази година са показали децата от началното училище в с. Стамболово. Те са изкарали средно по 9,21 точки. В графата са и учениците от Върбовка, Писарево, Михалци, Страхилово, Драганово, Балван, Камен, Батак и Крушето, информира шефът на РИО инж. Розалия Личева.

Успехът на тестовото изпитване по Български език и литература, спрямо предходните години, е по-нисък. Според анализ на РИО средният тестов бал е 13,62 точки. През 2009 г. той е бил 14,09 точки, 2010 г. – 14,00, а през 2011 г. – 13,66 точки. 

Подобна е и тенденцията с теста по Математика. 13,29 точки е средният бал за тази година, а през 2009 е бил 14,63 точки.

По предмета Човекът и обществото средният бал тази учебна година е 13,79 точки, което е с близо единица по-нисък от предходната. Средно по 15,06 точки е резултатът по предмета Човекът и природата, а миналата година е бил 15,46.

Реузлтатите ще бъдат анализирани от ръководствата на училищата и ще бъдат посочени причините за намаляването на средния успех по предметите, включени в националното външно оценяване.

Три училища - в павликенските села Михалци и Стамболово, и в горнооряховското Крушето, са предложени от общинските съвети за закриване. Мотивите са, че броят на учениците е малък, сливат се класове и се обучават деца билингви.

__________________________________________________________________________

Следи ни и във Фейсбук на: http://www.facebook.com/Sever.bg



info.net
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар