Вход | Регистрация

2245-има ще се явят на матурата по български език

Във Великотърновска област кандидатите, подали заявления за втората матура през май са 2440-има

2245-има ще се явят на матурата по български език
Снимка: Wikipedia

На първата задължителна матура по български език и литература през месец май ще се явят 2245 зрелостници от област Велико Търново.

На втория държавен зрелостен изпит, който също е задължителен, но предметът е по избор, ще отидат 2440 дванайсетокласници. Разликата в цифрите се дължи на факта, че в матурите могат да участват и момчета и момичета, завършили училище в предишни години, но по някаква причина до момента не са издържали изпитите си или просто са изкарали слаби оценки.

Най-много са кандидатите, подали заявления за матурата по география и икономика, сочи справката на Регионалния инспекторат по образованието. Най-малко кандидати има за матурите по физика и астрономия и руски език - по девет деца.

14 ученици са се записали и за третата матура, която е по желание, по избор е и предмета, на който те се явяват. Половината от тях са заявили участие в изпита по английски език, четирима ще решават задачите по математика, двама отиват на теста по история и цивилизация и само един има желание да държи матурата по география и икономика.

Държавните зрелостни изпити ще се проведат на 21, 23 и 26 май.

 

_________________________________________________________________________________

Следи ни и във Фейсбук на: http://www.facebook.com/Sever.bg



Източник: дарик
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар