Вход | Регистрация

Безработицата в Ловешко удари 17,4%

От 9216 души едва 226-ма са започнали работа през февруари

Безработицата в Ловешко удари 17,4%
Снимка: Север.бг

Безработицата в Ловешко се увеличава, сочат данните от местното Бюро по труда. През февруари месец са се регистрирали със 172-ма души повече спрямо януари, съобщи началникът на отдел "Услуги по заетостта" Снежана Вълкова.

17,4 % е безработицата в Ловешка област, което е с цели 5 пункта повече от средните за страната 11,5%. През февруари броят на незаетите лица, регистрирани на борсата, са 9 216, като в същото време заявените свободни работни места са със 120 по-малко спрямо предходния месец или 286.

За периода 226 души са постъпили на работа, а 23-ма са включени в програми и мерки за заетост и обучение, съобщават още от Бюрото по труда. В общините Троян и Ловеч безработицата е най-ниска, съответно 8% и 10,6%, а най-висока е в Угърчин и Ябланица - 42,5% и 35,3%.

В помощ на трудоспособните хора, останали без работа, Община Ловеч взе решение за разкриване на изнесено работно място на Бюрото по труда в село Малиново. Областната дирекция "Бюро по труда" ще поеме разходите за всички документи, необходими за нормалното протичане на работния процес, както и разходите за заплати и осигурителни вноски, а Община Ловеч предоставя помещение и ще осигурява транспорт на служителите там.

 


Следи ни и във Фейсбук на: http://www.facebook.com/Sever.bg



Източник: радио зетра
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар