Вход | Регистрация

Бъркаме по-дълбоко в портфейла за плодове и зеленчуци

Бъркаме по-дълбоко в портфейла за плодове и зеленчуци
Снимка: Thinkstock/Guliver

Необичайно поскъпване на плодовете и зеленчуците отчитат стоковите борси. Причината за това са проливните дъждове, заради които родната продукция е три пъти по-малко от миналата година и съответно цената й е по-висока.

Чушките, зелето, карфиолът и патладжаните са с по-високи цени. С лев се е вдигнал килограм чушки, поради непредвидени разходи, обясняват производители.

Българско грозде дори е рядкост да се срещне по сергиите. Ябълките – основно от Италия и Македония, се търгуват на двойно по-високи от родните цени.

Българските домати и краставици имат сериозна конкуренция в продукцията от Полша и Македония, която е с около 50 ст. на килограм по-евтина от родната. Зеленчуците от последните две страни изместиха от пазара ни евтиния внос от Турция.

Сегашните цени на плодовете и зеленчуците ще се запазят и през зимния сезон, прогнозират както производители, така и търговци.

<< Sever.bg във Facebook >>Нова ТВ
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар

Fatal error: require_once(): Failed opening required '/var/www/sever.bg/releases/2//Cornerstone/Cache/Item.php' (include_path='.:/usr/share/php:/usr/share/pear') in /var/www/sever.bg/releases/2/vendor/novinite/lib/Shared/SessionManager/Memcached.php on line 57