Вход | Регистрация

Заловиха нелегални казани и цигари без бандерол

Заловиха нелегални казани и цигари без бандерол

Служители от мобилната група на Митнически пункт-Силистра към Митница Русе заловиха общо 4 работещи нелегални казана за изваряване на ракия в съботния ден.

Първите три са открити заедно в частен имот в село Овен. Оперативните инспектори се натъкнали на специално помещение в приватизирания бивш стопански двор, където трите съоръжения с вместимост 120, 130 и 170 литра били вградени едно до друго. И трите работели в този момент и произвеждали ракия.

 30 литра дестилиран алкохол, лулите и медните капаци на съоръженията са иззети, неподвижната част е оставена на отговорно пазене в обекта. На Р.А., който е собственик на нелегалната спиртоварна ще бъде съставен акт.

Четвъртият казан от акцията е открит в дома на З.З. в село Водно. Съоръжението с вместимост 150 литра също работело при пристигането на служителите и тъкмо от него били потекли първите 4 литра етилов алкохол. Количеството ракия и казанът са иззети, а собственикът го грози глоба от
минимум 1000 лева, тъй като обектът е работел без разрешително.

В неделя митничари от Русе разбиха депо за продажба на цигари без бандерол. В частен дом в русенския квартал "Родина” са открити и иззети 237 кутии цигари от известни марки.Русенските митнически служители са действали в партньорство с колегите си от Гранична полиция.

С.Х. на 35 години, която е собственичка на имота,  е признала че наличните количества цигари са нейна собственост, но се оправдала, че търгува с нелегалната стока, за да си плаща тока. Срещу нея е образувано дознание, което се води по процедурата "бързо производство”.

Стойността на иззетите цигари по цени на съдопроизводството е около 1800 лева.

 

 

 


Следи ни и във Фейсбук на: http://www.facebook.com/Sever.bg

 



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар