Вход | Регистрация

Красива българка в носия на Самоводската чаршия...

Фотографът Радослав Първанов включи Велико Търново в новия си творчески проект

Красива българка в носия на Самоводската чаршия...
Радослав Първанов

Уникалният български дух и красотата на родните момичета майсторски улавя с обектива си Радослав Първанов от Габрово. Вече добре познатият млад фотограф избра Велико Търново за едно от местата, вкючени в новия му проект "Българки на места с културно и историческо значение".

Преди две седмици той прави снимки на 16-годишната Никол Иванова от Габрово, ученичка в Национална Априловска гимназия, на фона на Самоводската чаршия и в Хан Хаджи Николи. Никол е показана в две визии с различни носии.

Красива българка в носия на Самоводската чаршия...Радослав Първанов

"Вие сте човекът, който снима българките и ни ги показва", чува за себе си фотографът от разпознал го човек в старата столица, което със сигурност ще му даде още сили да вдъхва нов живот на българските традиции, показани чрез богатството на българските носии, занаяти, места и красотата нa българките.

"Получи се много добре, показах историята на местата така, както исках. Историята на хана ме впечатли и ме вдъхнови още повече... Поканиха ме дори в грънчарската работилничка да я снимам със съдове, които са рисувани по точен образец на керамика от 14-ти век, намерена на Царевец.", каза за Север.бг Радослав.

Фотосесията на красивата българка е предизвикала огромен интерес от страна на българските и чуждестранните туристи, като всички са се снимали с нея, споделя още младият творец и добавя, че в скоро време моделът му ще бъде заснет и на Царевец.

По думите му Велико Търново е стратегически обект и заслужава особено внимание, когато се представя България.

Други градове, които ще влязат в проекта за красиви българки в носии, са Балчик, Рупите, Мелник, Плевен, разбира се и Габрово, Шипка, Боженци.

 

Разгледайте още снимки тук.

 << Sever.bg във Facebook >>Докладвай за нередност в статията
Добави коментар