Вход | Регистрация

Почти 60 хиляди лева са изплатили през юли социалните в Русе

От 792-ма, имащи право на помощ, 599 са отработили необходимите за това 14 дни

Почти 60 хиляди лева са изплатили през юли социалните в Русе
Снимка: sxc.hu

През юли месечна социална помощ в Русенска област са получавали 792 лица и семейства. Изплатената обща сума е в размер на 59 899 лева. Това заяви пред медиите началникът на Дирекция "Социално подпомагане" -Русе Татяна Дончева.

До този период проверките и констатациите на социалните дирекции бяха обобщавани в доклади. От месец юли насам, след промяна на централизираната система за справки има данни за насочените за работа лица,  какво са работили, кои са отказали да работят и колко не са отработили по уважителни причини, поради липса на осигурена от кметовете работа.

Данните сочат, че към края на юли от правоимащите 792-ма, към работа в областта са насочени 659 лица. 599 от тях са отработили необходимите 14 дни, за да вземат помощи. 18 са отказали да го направят, като отказът им ще бъде санкциониран със спиране на месечната помощ за срок от два месеца. При повторен отказ, помощта ще бъде спряна за една година.

42 лица са имали уважителна причина да не отработят срока /временна неработоспособност повече от 20 дни или липса на насока от кмета/. Отчетени са проверки на 246 лица съвместно с човек от общината, допълват от Дирекцията.

Ангажираността на безработните в рамките на програмата за месец юли включваше почистването на офисите на социалната служба на ул. "Ангел Кънчев"и тревните площи на градския стадион.



Русе инфо
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар