Вход | Регистрация

Русенският приют за животни с награда

Призът е за най-успешно прилагане на знанията, придобити от обучителна програма

Русенският приют за животни с награда
Снимка: sxc.hu

Общинският приют за безстопанствени животни в Русе спечели тазгодишната награда на британската организация с приюти Догс Тръст.

Призът е за най-успешно прилагане на знанията, придобити от обучението по програма ITP (Интърнейшънъл тренинг програм). В проведения през лятото на миналата година едномесечен курс в Западен Лондон участва управителят на приюта Жени Попова. Тя беше един от тримата представители на България, одобрени да се включат в обучението.

На него, експерти от 13 държави представиха опита си в управлението на приюти за животни, а изтъкнати ветеринарни лекари и етолози споделиха добри практики.

Една година след обучението, участниците в курса бяха поканени да представят как са приложили наученото. Общинският приют за безстопанствени кучета е определен като най-добър в това отношение от главния изпълнителен директор на Догс Тръст Клариса Болдуин и председателя на настоятелството Филип Деюбъни.

Призът ще бъде врачен на официална церемония на Международната конференция ICAWC 2012, която ще се проведе от 16 до 18 октомври в Атина.

"Догс Тръст" е най-голямата и най-популярна организация във Великобритания, разполагаща с 18 приюта за кучета в цялата страна. Ежегодно тя провежда по три задгранични семинара в европейски държави.

Натрупаните на форумите знания и умения са подходящи и за обучението на деца за принципите на хуманно отношение към животните.

 

___________________________________________________________________________________


Следи ни и във Фейсбук на: http://www.facebook.com/Sever.bg



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар

Коментари 1


1 Боян Стефанов 28.09.2012 | 23:06
да прибере помиярите които се мотаят всеки ден точно около общината и тогава да я похвалим . с какви пари е платена разходката и -общински тоест НАШИ или от дарения ?