Вход | Регистрация

Тържествен концерт в Плевен

Стартира и общоградски литературен конкурс "Таланти в действие"

Тържествен концерт в Плевен
Снимка: Булфото

Плевен ще отбележи Националния празник 3 март с тържествен концерт под наслов "1878. Житие и страдание на Свободата". Събитието е от 12:30 часа и ще се проведе в ДКТ "Иван Радоев".

Преди това ще бъде вдигнато знамето на България на пл. "Възраждане", а после ще бъде отслужена и традиционната панахида в памет на загиналите за свободата на страната.

В концерта участие ще вземат Общинския хор "Гена Димитрова", Камерния оркестър "Бревис", Ансамбъл "Северняче", Общинския духов оркестър, Мария Тодорова, Нора Стефанова и ученици от класа по ударни инструменти на Симеон Серафимов при НУИ "П.Пипков".

Междувременно СОУ "Иван Вазов", заедно с Дружеството на писателите реши да обяви днес началото на общоградски литературен конкурс "Таланти в действие". Той е посветен на Празника на училището и Деня на славянската писменост и култура.

Състезанието ще се проведе в три възрастови групи: 1-4. 5-7 и 8-12 клас. Ще се състезават автори на стихотворения, приказки, разкази и есета. Темата е свободна, а крайният срок за предаване на творбите е 20 април.

Наградният фонд на конкурса е паричен, като във всяка възрастова група, първото място ще донесе съответно по 100, 70 и 50 лв. За десет отличени творби ще има и предметни награди.

 



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар