Вход | Регистрация

Футболни фенове пазят българската земя с протест и факли

Протестно шествие излезе в защита на 4 апетитни за Главното мюфтийство имота в Пловдив, сред които и баня „Старинна“

Футболни фенове пазят българската земя с протест и факли
Marica.bg

Над 1000 футболни фенове от всички големи отбори в страната, демонстранти, известни от протестите срещу кабинета "Орешарски" и хора, участващи в траурните шествия за двете момчета, загинали при размириците в Катуница, обсадиха сградата на Съдебната палата в Пловдив и блокираха движението на ключово кръстовище по-рано тази сутрин.

С действията си протестиращите изразиха несъгласието си с претенциите на Главното мюфтийство за 4 общински имота в града, делото за които се гледаше по същото време в Окръжния съд. Всички се обединиха против турцизацията на България и тръгнаха с викове: "Българи, юнаци" и "Долу ДПС", съобщи Дарик.

Участниците в протеста са разбили полицейския кордон при баня "Старинна" и семинарията и, нахлувайки между автомобилите, са останали за десетина минути на кръстовището. Демонстрантите са хвърляли и бомбички по колите на жандармерията и градския транспорт.

Междувременно Окръжният съд в Пловдив отложи делото за 11 април. А протестът Протестът пред Съдебната палата приключи с думите на Дучето: "Съд нямаше днес, имаше само любов и гняв, ние сме група българи, които си пазят земята".

Адвокатът на мюфтийството Красимир Груев обяви, че не се страхува от линч, а председателят на мюфтийското настоятелство в Пловдив Ахмед Пехливан каза, че също не е притеснен и не вярва протестите да повлияят на решението на съда.

Община Пловдив бе представена от ресорния заместник-кмет инж. Димитър Кацарски, който заяви, че мюфтийството няма документи, за да оправдае претенциите си. "Това е опит да се заграбят много други имоти в България", каза той.

Според него, ако съдът реши в полза на мюфтийството, ще предизвика верижна реакция във вреда на страната ни.

<< Sever.bg във Facebook >>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар