Вход | Регистрация
Плевен 21°C

Сметната палата погна длъжностни лица от Севера

При направена проверка на документите при мнозина са намерени несъответствия

Сметната палата погна длъжностни лица от Севера
Снимка: sxc.hu

Депутати, директори на ведомства, кметове, зам. кметове, председатели на общински съвети и съдии попаднаха в полезрението на Сметната палата. Те са със заключения за несъответствия в декларациите им. Нарушенията са открити в ежегодните декларации и уведомления, подадени през 2012 г., както и във встъпителните и финални декларации от 15 ноември 2011 г. до 15 ноември 2012 г.

Подобни проблеми има по отношение на ежегодните декларации и уведомления на 90 лица, а при финалните и встъпителните декларации несъответствията са 201.

Законът посочва, че всички подобни заключения от страна на Сметната палата трябва да бъдат изпратени на изпълнителния директор на Националната агенция за приходите, която трябва да предприеме съответните действия.

От регион Север с несъответствия са 37 длъжностни лица. Сред тях великотърновски депутат, областен управител на Ловеч, шеф на здравната каса в Габрово, кметове.

Това са по азбучен ред:

Валентин Атанасов, председател на общинския съвет в Община Сливо поле, Русенско. Според справка в Сметната палата той е подал фалшива декларация. Не е декларирал за съпругата си притежавани дялове в "Интер БГ" ООД, гр. Русе и притежаван употребяван автомобил.

Ваня Събчева, областен управител на Ловеч. Дамата е подала встъпителна декларация през 2011 година. Не е декларирала данни за съпруга си - притежаван урегулиран поземлен имат с площ 1442 кв. м., придобит чрез дарение, както и построената в него еднофамилна жилищна сграда в с. Рибарица, Тетевенско, като и притежавани дялове в дружество "Славеястрой", ЕООД със седалище в с. Рибарица и притежаван автомобил.

Величка Игнатова, председател ОбС в Община Угърчин. Тя е подала встъпителна декларация за 2011 година, но не е посочила данни на съпруга си, който притежава поземлен имот - нива с площ от 9, 994 дка в землището на Угърчин.

Георги Караджов, кмет на Община Левски до 2011 г. Подал е финална декларация за 2011 г, но не е посочил данни за съпругата си. Тя притежава 1/2 ид.ч. от ниви с обща площ от 25, 501 дка в село Муселиево, община Никопол.

Димитър Кирилов, съдия в Районен съд в Плевен. Той не е декларирал за съпругата си вземания от физическо лице в размер на 100 000 лева.

Данаил Вълов, кмет Червен бряг, подал финална декларация през 2011 г. Но не е декларирал притежаван апартамент от 96,970 км. м. и гараж 27,260 км. м. в София, УПИ - 398 км. м. в Луковит, както и 1/2 ид.ч. от УПИ - 750 кв.м. заедно с двуетажна МЖС и паянтова стопанска сграда, незастроени УПИ - 840 кв. м., 850 кв.м. и 1450 кв.м. в село Карлуково, Луковитско, както и данни за съпругата си, че притежава автомобил.

Десислав Цветанов, зам. кмет на Община Тетевен. Той също е подал декларация през 2011 г., но не е посочил, че съпругата му е получила чрез дарение 1/2 ид.ч. УПИ с площ 315 кв. м. заедно с жилище 120 км.м. в Тетевен, при запазено право на ползване от дарителя.

Димитър Наков, зам. кмет на Община Русе. Също има несъответствие в декларацията си. Забравил да посочи, че съпругата му притежавани дялове в "Регионален енергийно консултативен център Евро ГИС проект" ЕООД и "Дунав консулт БГ" ЕООД в Русе.

Дочко Дочев, председател на общински съвет в Община Левски. Той е подал встъпителна декларация. Не е посочил притежавани 1/3 ид.ч. от ниви с обща площ от 5,7 дка в село Казачево, Ловешко, както и данни за съпругата си за вземания в размер на 28 000 лева от юридическо лице.

Драгомир Драганов, кмет на Община Две могили. Подал е декларация през 2011 г., но не е посочил, че съпругата му притежавани дялове в дружества "Елеганс" ЕООД в Русе и "Жокей" ООД в Две Могили.

Емилия Петрушева, председател на ОбС в Гулянци. Дамата е подала финална декларация. Но също е забравила да посочи, че съпругът й притежава жилищен клуб от площ 76 кв.м., придобит чрез замяна поземлен имат от площ от 0,861 дка, нива от 0,600 дка и придобити чрез дарение трайни насаждения от 3 дка в Милковци, ниви от 21 дка и придобита чрез доброволна делба нива от 10 дка в село Гулянци, общ. Гулянци.

Захари Дошков, шеф на Здравната каса - Габрово. Той е подал уведомления, но не е декларирал данни на съпругата си - придобиване на дялове в "ГМП" в Габрово.

Иван Ветов , зам. кмет на Долни Дъбник. Той не е посочил данни за съпругата си, придобила дялове в новоучредено дружество в града.

Иванка Вачкова, съдия в Окръжен съд във Велико Търново. Не е декларирала покупка на нива от 4, 030 дка в село Караисен, Павликени.

Илинка Печева, зам. кмет в Община Ловеч. Тя е подала финална декларация, но не е декларирала данни на съпруга си, че притежава 1/4 ид.ч. от поземлен имот от 1785 кв.м., заедно с построените в него паянтова жилищна сграда от 67 кв.м. и паянтова стопанска сграда с площ от 50 кв.м., 1/4 ид.ч. от ниви, с обща площ от 10 дка, в с. Драгана и поземлени имат с обща площ от 22 дка в с. Лисец, Ловешко.

Исмаил Селим, зам. кмет на Община Ветово. Подал е встъпителна декларация през 2012 г, но не е посочил дялове на съпругата си в "Нетбокс" ЕООД, с. Смирненски, общ Ветово.

Йордан Маринов, зам. кмет на Иваново, Русенско. Той е подал встъпителна декларация през 2011 и уведомление през 2012 година. Но е забравил да посочи дялове към датата на встъпване в длъжност във фирма, които прехвърля на съпругата си на 12 декември 2011 г. Не е посочил и данни за нея, че притежава 1/2 идеални части от дворно място 2085 кв. м., съставено от три броя УПИ, заедно с нежилищни и производствени сгради в Иваново.

Йордан Димитров, зам. кмет на Община Стражица. Също е подал декларация през 2011 г., но не е посочил притежавани дялове в "Стойнов и Димитров" ООД в Горна Оряховица.

Йорданка Кушева, зам. кмет в Община Горна Оряховица. Подала е встъпителна декларация през 2011 г. и не е посочила, че съпругът й има помещение с площ от 51 кв.м. в Горна Оряховица.

Киро Маринов, зам. кмет на Община Полски Тръмбеш. Не е споменал, че съпругата му притежавани ниви от 5,3 дка в землището на Полски Тръмбеш,

Кремена Любенова, зам. кмет на Община Две Могили. Не е посочила, че съпругът й има дялове в дружество "Любенов и син" ООД, Две Могили и лек автомобил.

Маргарита Стойчева, председател на ОбС в Долни Дъбник. Също не е посочила, че съпругът й е придобил УПИ от 400 кв. м. ведно с жилищна сграда, гараж и стопански сгради в Долни Дъбник, придобиване чрез дарение от родители на нива от 16, 197 дка в с. Крушовица и на ниви 12,802 дка в землището на Долни Дъбник.

Светла Иванова, съдия от Районен съд в Троян. Не е декларирала данни на съпруга си, а именно - придобиване на дялове от новоучредено дружество "Иванов-БМ ЕООД, в с. Бели Осъм.

Марин Дамгов, зам. кмет на Община Тетевен. Забравил да спомене в декларацията си, че притежава ПИ с площ от 510 кв.м. ведно с масивна жилищна сграда в м. Брязово, с Рибарица, Тетевенско и дялове в "Ники ПДМ" ООД, Тетевен.

Мариян Балев, зам. кмет на Община Троян. Не е посочил, че съпругата му има дялове в "Драголова" ЕООД, Габрово.

Милен Дулев, зам. кмет на Община Белене. Съпругата му притежавала 3 ниви с обща площ от 20,300 дка придобити чрез дарение в Белене, но съпругът й не ги посочил в декларацията си пред Сметната палата.

Минко Якимов, председател на ОбС в Троян. съпругата му притежавала 1/3 ид.ч. от поземлени имоти с обща площ от 39 дка в с. Ловчанци, Добричко и притежавани дялове в "Дариос" ООД в Троян. Това също не е споменато в документите.

Петко Петков, зам. кмет в Община Подрим. Не е декларилал притежавана 1/2 ид. ч. от наследствена нива с площ от 14,762 дка в с. Каменец, общ Пордим.

Полина Косева, зам. кмет на Община Севлиево. Тя не е декларилала притежавана 1/3 ид. ч. от 3 урегулирани поземлени имоти с обща площ от 2977,13 кв.м. в с. Брестница, общ Ябланица, придобити чрез договор за доброволна делба. Декларирала е 1/2 ид.ч. от къща, 80 кв.м., но не е посочила 1/2 ид.ч. от прилежащ урегулиран поземлен имот с площ от 700 кв.м. в Брестница.

Поля Велева, зам кмет на Троян. Съпругът й притежава 1/5 ид.ч. от ниви от 34,714 дка в с. Пресяка, Ловешко, но не са упоменати в декларацията.

Румен Митев, председател на ОбС в Кнежа. Не е декларирала, че съпругът й притежава дялове в новоучредено дружество "Агроконтрол" ООД в Кнежа.

Сали Салиев, председател на ОбС в Сливо поле, не е декларирал данни за съпругата си, че притежава ниви придобити чрез дарение с обща площ от 46,168 дка в с. Медовене, общ. Кубрат и 44 дка в Кубрат.

Сашо Топалов, кмет Елена. Не е посочил, че съпругата му има дворно място от 1/6 ид.ч. от 510 кв. м. заедно с еднофамилна къща застроена на 55 кв.м. придобити чрез дарение в Пловдив.

Христофор Лалев, председател ОбС в Севлиево. Съпругата му притежава нива с площ от 4,500 дка в землището на Севлиево, но не го е упоменал в документите си пред Сметната палата.

Депутатът Христо Христов от Великотърновски регион е забравил да декларира придобиване на дялово участие на съпругата си в новоучредено дружество "Екотурист 2011" ЕООД във Велико Търново.

Цветелин Цоков, зам кмет на Община Луковит. Не е посочил притежавана ливада, 3,589 дка в с. Дивчово, Тетевенско, както и данни за съпругата си за притежавани дялове в "Мирком" ООД в Червен бряг и "ЦКД -АГРО", ООД в Русе.

Юрий Симеонов, кмет на Община Бяла- Съпругата му притежава 1/3 ид.ч. от ПИ 54,600 дка в с. Могилино, Две Могили, но също не са посочени в декларацията пред Сметната палата.

 


Следи ни и във Фейсбук на: http://www.facebook.com/Sever.bg











Докладвай за нередност в статията
Добави коментар