Вход | Регистрация

Еколабиринт за плевенчани в Градската градина

Интересна игра и изложба учат за ползите от рециклирането и за природата около нас

Еколабиринт за плевенчани в Градската градина

Еколабиринт ще помогне на плевенчани да опознаят природата и разберат повече за ползите от рециклирането на отпадъци. Интересната образователна игра ще гостува в Плевен на утре, 14 май.

Всеки, който влезе в лабиринта, трябва да отговори на 11 въпроса, за да стигне до изхода. Те са свързани с природата и рециклирането на отпадъци.

Отговорилите вярно на въпросите ще спечелят плакат със застрашено от изчезване животно, включено в Червената книга на България.

Освен да играят в еколабиринта посетителите могат да разгледат специална изложба. В нея са показани интересни факти и информация за защитени видове животни и растения у нас.

Събитието ще започне от 12,30 ч. в Градската градина пред Центъра за работа с деца.

Образователната инициатива се организира от ЕКОПАК България и Община Плевен и е част от информационно-образователна кампания за разделно събиране и рециклиране на отпадъци. 

Фотосите и информацията от изложбата могат да се видят на www.ecolabyrinth.eu

<< Sever.bg във Facebook >>Докладвай за нередност в статията
Добави коментар

Fatal error: require_once(): Failed opening required '/var/www/sever.bg/releases/2//Cornerstone/Cache/Item.php' (include_path='.:/usr/share/php:/usr/share/pear') in /var/www/sever.bg/releases/2/vendor/novinite/lib/Shared/SessionManager/Memcached.php on line 57