Вход | Регистрация
Плевен 10°C

Зад пианото и на световната сцена

Зад пианото и на световната сцена Снимка: Община Русе

Винаги сме казвали, че за таланта няма граници, нито възраст!

Доказват го и две русенчета, които ще свирят в "Карнеги хол", в Ню Йорк, САЩ. Като млади лауреати от Международния конкурс за пиано и струнни инструменти на „Американ протеже”, Йоана Делимаркова и Николай Димитров ще представят страната ни на 29 ноември. Те бяха изпратени със знаме с герба на Община Русе от кмета Пламен Стоилов. 

Дуото е носител на трета награда, а Николай ще има уникалния шанс да се качи два пъти на сцената, тъй като има трета награда и като индивидуален изпълнител. Той ще изпълни Импромптю №1 от Шопен, а като дуо с Йоана - Арабеска №1 от Дебюси.

И двете деца свирят на пиано от 6-годишна възраст. Те са носители на много национални и международни награди индивидуално и като дуо. Членуват в Клуб 2013 на фондацията на Димитър Бербатов по проекта ,,Успелите деца на България“,  били са солисти на Русенска филхармония.

Изявите на децата в САЩ са подкрепени от фондация „Русе-град на свободния дух” и НУИ ,,Проф. Веселин Стоянов“.  

 

<< Sever.bg във Facebook >>Докладвай за нередност в статията
Добави коментар

Fatal error: require_once(): Failed opening required '/var/www/sever.bg/releases/2//Cornerstone/Cache/Item.php' (include_path='.:/usr/share/php:/usr/share/pear') in /var/www/sever.bg/releases/2/vendor/novinite/lib/Shared/SessionManager/Memcached.php on line 57