Вход | Регистрация
Плевен 11°C

Безплатни очни прегледи на диабетици

Безплатни очни прегледи на диабетици
Снимка: sxc.hu

Безплатни очни прегледи с ултразвук на пациенти с диабет ще извърши в Плевен очният лекар д-р Анелия Хохвартер от болница Рудолфщифтунг във Виена. Те ще се проведат в рамките на 1 и 2 ноември в "МБАЛ Св. Панталеймон-Плевен”.

Поводът за тях е наближаващият 14 ноември – Световен ден за борба с диабета. Преди прегледите на 1 ноември, от 13 ч, ще се проведе лекция за пораженията от диабета върху окото. В петък от 14 ч. ще се преглеждат пациенти, които не са от Плевен. На 2 ноември от 9 ч. ще се извършват прегледи, на които са поканени пациенти от областният град.

Телефонът за записване е 064 / 87 20 20.

Лекцията на д-р Анелия Хохвартер е посветена на пораженията, които диабетът причинява върху окото. Засягане на роговицата, мускулите, лещата, стъкловидното тяло и ретината. Диабетиците ще бъдат запознати с тези поражения, както и с начините за лечение и резултатите. Ще научат още, какво могат да очакват, както и кога се случва чудо. Д-р Хохвартер казва, че в хода на прегледите, ако се наложи ще бъдат оперирани безплатно 2 или 4 пациента с диабет.

"Не става дума за операции като при перде, където на другия ден човек проглежда. Тук говорим за спиране на процеса ослепяване. Населението трябва да се информира, за да се предотвратяват тези усложнения, да се търси помощ още в ранните стадии на заболяването, когато възможностите на "чудесата”, все още съществуват”, обяснява очният хирург д-р Хохвартер.

<< Sever.bg във Facebook >>Източник: Плевен за Плевен
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар

Fatal error: require_once(): Failed opening required '/var/www/sever.bg/releases/2//Cornerstone/Cache/Item.php' (include_path='.:/usr/share/php:/usr/share/pear') in /var/www/sever.bg/releases/2/vendor/novinite/lib/Shared/SessionManager/Memcached.php on line 57