Вход | Регистрация
Плевен 13°C

В Плевенско няма опасност от епидемии

В Плевенско няма опасност от епидемии
Снимка: sxc.hu

Регистрираните в първите две седмици на септември случаи на заразни заболявания в област Плевен са 26 и те са с близо 15 по-малко в сравнение с предходния двуседмичен период. Това съобщи на пресконференция днес д-р Бонеслав Бонев от РЗИ- Плевен.

Епидемиолозите отчитат понижение във всички групи заболявания. Най-чувствително е то при капковите инфекции. За отчетния период те са 19 срещу 26 за предходните две седмици. Близо два пъти са намалели и капковите инфекции, като новорегистрираните случаи са 7. От тях четири са туберкулозите – по една в Плевен, Кнежа, Искър и село Тотлебен.В обичайните граници са и заболяванията от остри респираторни заболявания, отчете още д-р Бонев. Той информира, че вече е в ход процедурата за договаряне на количествата противогрипни ваксини. До началото на октомври се очаква първите ваксини вече да са доставени в Районните здравни инспекции в страната и ще започне ваксинацията на желаещите.

<< Sever.bg във Facebook >> Източник: infoPleven
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар

Fatal error: require_once(): Failed opening required '/var/www/sever.bg/releases/2//Cornerstone/Cache/Item.php' (include_path='.:/usr/share/php:/usr/share/pear') in /var/www/sever.bg/releases/2/vendor/novinite/lib/Shared/SessionManager/Memcached.php on line 57